Mercedes-Benz Vans - Camper koncept på brint og el

Mercedes Sprinter F-Cell Mercedes Sprinter F-Cell FotoCredit: Daimler

Mercedes-Benz Vans forbedrer deres elektriske mobile portofølge og præsenterer et studie inden for hydrogen (brint) transport. Konceptet - Sprinter F-CELL bygger på deres bestsælgende Van og de kommer med et bud på et brændselscellesystem for fremtiden, en autocamper til nu og imorgen.

Især potentialet fra den lange række af brintdrevne køretøjer, fik Mercedes til at tilføje et brændselscellesystem til Sprinter serien. Som det første koncept tager Sprinter F-Cell form som en autocamper. Det skal supplere Mercedes eksisterende udvalg af elektrificerede køretøjer, der bla. også omfatter eVito og eSprinter.

Mercedes planlægger at tilbyde alle kommercielt baserede køretøjer med elektrisk drev, og starter i år med eVito og i 2019 med eSprinter. Med styrkelsen af Mercedes eDrive Vans strategi med brændselscelle drevne køretøjer, forventer Mercedes betydelige muligheder på mellemlangt sigt, især på langdistance kørsler, uanset om et brændselscelle køretøj benyttes som autocamper eller andre kommercielle formål.

Sprinter F-Cell konceptet leverer en elektrisk effekt på omkring 147 kW (200 hk) og et drejningsmoment på 350 Nm. Tre tanke i bunden kan opbevare ialt 4,5 kilo brint, nok til kørsel på omkring 300 km. Hvis der kræves længere rækkevidde, kan der tilføjes en fjerde tank, der øger rækkeviden op til 500 km.

Ligesom Mercedes GLC F-CELL kombinere Sprinter F-CELL konceptet også brændstofcelle- og batteriteknologi for at skabe en Plug-in hybrid. Det betyder, at den også kan køre på batteri, hvilket øger rækkeviden med op til 30 km og derved bringer den op på 530 km. Autocamper Sprinteren kommer med en uafhængig batteriforsyning til bodelens elforsyning.

Fordelen brændstofcelle drift er den lange rækkevidde, lav systemvægt og hurtig tankning. Brintbiler udleder ikke CO2 eller andre forurenende stoffer. De udleder kun vand og varme. I Danmark er 10 brinttankstationer og er det første land i verden med et landsdækkende netværk, omend der lidt langt mellem tankene.

Kilde: Daimler F-Cell, Daimler eVito og eSprinter

Læs også: Hymer bliver den største kunde og tanker autocampere også diesel i fremtiden

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)