Autocamper Nyheder - Alt om autocampere

En helt ny undersøgelse fra GfK, der står for Growth from Knowledge, har vist det enorme potentiale der ligger i ferieformen med autocampere og campingvogne. Det største tyske markedsundersøgelsesinstitut har fundet, at knap en fjerdedel (22%) af de adspurgte kan forestille sig en at holde ferie med en autocamper eller campingvogn over de næste fem år. Hvis man regner dette om til det reelle befolkningstal i Tyskland, svarer det til 14,2 millioner tyskere. Overraskende er at Især personer mellem 23 og 37 år, samt personer med en indkomst over gennemsnittet har interesse i autocampere / campingvogne.

Millennials er især relateret til autocampere / campingvogne:

Især viser undersøgelsen at autocamper / campingvogn relationer fra Millennials, der med  23 procent af tyskerne er interesseret i en ferie med autocamper / campingvogne over de næste fem år, falder i aldersgruppen mellem 25 og 34 år. Langt de fleste af de interesserede er yngre end 45 år. ”Den gamle kliché” om at campingvogne og autocampere kun er til ældre og pensionister, er længe blevet tilbagevist. Især yngre mennesker er begejstrede for autocampere / campingvogne, som også et kig på de sociale medier viser. Millenials er personer der er født mellem 1980 og år 2000.

Uafhængighed og fleksibilitet samt nærhed til naturen gør brug af autocampere / campingvogne attraktive

Spørger man målgruppen, hvorfor de vil rejse med en autocamper eller campingvogn, er svarene helt klare. 72 procent oplyser, at de ønsker at være selvbestemmende og uafhængige, 71 procent ønsker at være i naturen og 70 procent sætter pris på, at de kan være fleksible og spontane.

Stort potentiale i køb og udlejning af fritkøretøjer

Spørges personer med relationer til autocampere / campingvogne, har mere end to tredjedele ikke deres eget køretøj. Næsten halvdelen af dem (42 procent) tænker dog på at købe en autocamper eller campingvogn (23 procent) i de kommende år. 36 procent har tanker på noget andet eller har endnu ikke bestemt sig. Blandt dem er personer mellem 23 og 37 år den største gruppe (34 procent). 4,7 millioner tyskere overvejer også at leje en campingvogn eller autocamper i de næste tre år. Også her er Millennials den stærkeste gruppe (38 procent). Dette potentiale, både hvad angår salg og leje af fritidskøretøjer, giver enorme muligheder for industrien til at fortsætte med at vokse i fremtiden.

De mest populære destinationer

GfK har også identificeret de mest populære rejsemål for autocampere / campingvogne. Tyskland er nr. 1. 85 procent af de adspurgte ønsker at rejse til deres hjemland. 58 procent ønsker at tage til Frankrig. 58 procent betragter også Holland som en attraktiv destination, 57 procent overvejer en rejse til Danmark og 56 procent rejser gerne til Italien.  Et af formålene ved ferien i fritidskøretøjer er at kunne rejse uafhængigt og være i stand til at rejse til forskellige destinationer fleksibelt - og det på en enkelt ferie. Kilde: CIVD

Se hele Studiet fra GfK HER

Udgivet i Information