Søndag, 26 Januar 2020

En god søvn er vigtig for sundheden og godt for en afslappende ferie. Hvis madrassen i autocamperen ikke lever op til dette, er det tid til handling. På trods af at flere undersøgelser har vist at at autocamperbrugere lægger stor vægt på høj sovekomfort, så lever mange af de madrasser der bruges som standard i autocampere ikke op til dette krav. I mange tilfælde ligger autocamper madrasser i den nederste del af skalaen. Løsningen er at få madrassen skræddersyet nøjagtig til den enkelte brugers behov, men da sengedimensioner og form i autocampere ikke opfylder standarden for senge i hjemmet, er der kun en skræddersyet løsning.

Det valgte ferielæsning lægges væk og nattens genopladning begynder, man vender sig og ligger ikke godt, vågner flere gange i løbet af natten. Man vågner op øm i hele kroppen og føler slet ikke at man er udsovet. Skylden er madrassen i din autocamper.

Der er fokus på mange temaer i autocampere, men det at sove godt for at have en god ferie er endnu ikke nået autocampere. Mens mænd vælger en autocamper, primært baseret på det basale køretøj, teknologi og udstyr, har kvinderne en tendens til at være mere fokuseret på køkken, opholdsområdet og badeværelse. Næsten ingen har fokus rettet på sengen, hverken producenter eller kunder. Det på trods af et ca en tredjedel af ens liv foregår der.

I 90 procent af alle autocampere er der madrasser fra producenten der, i følge madraseksperter, i bedste fald kan kaldes et "underlag" og bestemt ikke er egnet til at sove i. Der benyttes sæderyg og siddeflader til senge ombygning for at oplade kroppen til næste dags ferie. De er bare ikke velegnet til seks til otte timers søvn.

En madras skal helst følge kroppens konturer i de skiftende stillinger, man ligger i. Man skal finde den madras, der passer til netop dig, fordi dit individuelle sovemønster er afgørende for om madrassen skal være, blød, medium eller hård.

Dårlige madrasser:

  • For blød: Kroppen får form som sover man i en hængekøje
  • For hård: Man synker slet ikke ned i madrassen, der bliver et hulrum ved lænden når man ligger på ryggen. Put en hånd ind under lænden og mærk efter at madrassen fylder lændesvejet ud. En for hård madras er er en dårlig idé for personer med rygsmerter.
  • For tynd: Du presser dine kropsdele ned til overfladen under madrassen
  • For lav madrasvægt: Der bliver synlige hulrum i madrassen
  • Du vågner regelmæssigt om morgenen med smerter i nakke / skulderområdet, i ryggen, i hoften eller med hovedpine
  • Din madras består af flere dele, der mødes nøjagtigt, hvor du skal ligge med dine skuldre og / eller hofter.
  • Din madras ligger direkte på en træplade uden mulighed for luftcirkulation

Hvis du nu erstatter skummadrassen med en højkvalitets koldskummadras, tænker du i den rigtige retning. Men hvis den er lige så hård eller blød fra hoved til tå, forårsager den de samme problemer. Det er vigtigt, at madrassen består af forskellige zoner. Hvor ”tunge og brede” dele af kroppen, som skuldre og hofter, ligger, skal den være blødere, så de kan synke lidt ned. I området med talje og ben skal skummet være hårdere og understøtte disse dele af kroppen.

Madrasser lavet af viskoelastisk skum, også kendt under mærket Tempur, tilpasser sig meget godt til kropsformen med punktelasticitet. Imidlertid er skummet tæt, hvorfor ventilationen ikke er ideel, og skummet reagerer også på temperaturer: jo koldere det er, jo hårdere bliver madrassen. Omvendt bliver det viskoelastiske skum meget blødt, når det opvarmes.

Naturlig latex er lavet af gummi og er meget punktelastisk. De mest almindelige latexmadrasser indeholder altid syntetisk latex. Latex-madrasser er meget holdbare, men relativt dyre og tunge. På grund af materialets densitet er de ikke så godt ventilerede som skummadrasser.

Den rigtige madras til autocampere skal opfylde forskellige kriterier: På den ene side skal den ikke være for tung, på den anden side er god ventilation obligatorisk, da der ellers er fare for skimmel. Sidst, men ikke mindst, er madrashøjden også et vigtigt punkt, især i sænke- og alkove senge, er hver tomme vigtig, når det kommer til loftshøjden. Madrasmaterialets grundlæggende egenskaber bør ikke overses.

To personer med forskellig vægt skal ligeledes have forskellige grader af hårdhed for at opnå den ideelle madras. Dette opnåes med zoneinddelte madrasser der afhænger af den personlige opbygning.

Ud over madrassen er det også værd at kigge under madrassen. I autocampere bruges der ofte lamelrammer og her er træets hårdhedsgrad og afstanden mellem lamellerne kvalitetsvisende. På lamelbunde eller uden kan der ligeledes monteres tallerkenfjedre der kan vippes i alle retninger. Tal med forhandlere om mulighederne eller check det ud på nettet hvor der er et utal af muligheder for facon skræddersyede camping madrasser.

Udgivet i Information