Mandag, 27 Januar 2020

I de norske medier kan der i øjeblikket læses om et autocamper køb, hvor der blev fejlinformeret ved køb af autocamperen hos en af Norges største autocamperforhandlere.

Autocamperforhandleren havde solgt en luksuriøs tre-akslet autocamper med en totalvægt på 5,5 t og 9,2 meter lang. Ifølge salgsannoncen hos forhandlere har autocamperen en lastevne på 900 kg, og i autocamperens registreringsattest til 941 kg, men det viser sig, med tilstedeværelse af norsk politi, at autocamperen, af svensk herkomst, kun kunne medbringe en last på 450 kg og dette bliver betegnet som en mangel. På bagakslen var der kun mulighed for en last på lidt over 100 kg, hvilket ikke er meget da autocamperen har en stor garage, hvilket retten i Norge også har påpeget.

Hos forhandleren var autocamperen ligeledes opgivet til at have både 5 siddepladser og 5 sovepladser. På salgannoncen hos forhandlere er lastevnen opgivet for basis køretøjet og oftest ikke for det udstillede køretøj, der så godt som altid er monteret med fabriksmonteret udstyr i et eller andet omfang. Dette udstyr går fra lastevnen. Ud fra tallene på salgs opstillingen i butikken vurdere køberen at der er plads til ekstraudstyr, men hvis det fabriksmonterede udstyr ikke indgår i udstillede køretøj, kan det give problemer i den sidste ende.

Vægten af antal passagere ud over føren, der er indregnet i køreklarvægt, er en del af lastevnen og i beregningsformlen opgivet til 75 kg pr passager, ligeledes er 10 kg personligt udstyr, dertil kommer 10 kg pr autocampermeter. Ikke nok med det kan autocampere variere plus/minus 5 procent, som er helt i overensstemmelse med lovgivningen for producenterne. Kun ved selvsyn at have set COC dokumentet kan det afsløres, hvad den egentlige vægt har været fra fabrikken og med indregnet fabriksmonteret udstyr og plus/minus 5 procent reglen, hvis ellers de vejer deres køretøjer. Lovgivningen for køreklarvægt siger tydeligt, at den skal opgives med fyldt vandtank og det antal gasflasker der er plads til. Producenterne har for at lave et skønmaleri af køreklarvægt og skabt et teknisk fif, som de kalder for rejsevægt og som oftes kun betyder 10 liter vand. Dermed må man sige at friheden er noget indskrænket og helt uagtseptabelt. Ligeledes opgives kun 1 fyldt alu gasflaske og ikke de to der som oftest er plads til.

Sagen i Norge har fået den afslutning at forhandleren skal hæve handlen og tilbagebetale køberen de 2 millioner norske kroner som autocamperen kostede. Retten i Norge vurderede at 450 kg lastevne ikke var nok til at medtage de ialt fire personer som familien består af, og at der ikke var plads til bagage og udstyr.

Kilde: Bobilverden.no / Motor.no

Udgivet i Information