Autocamper Info

Autocamper Info

Hjemmeside adresse: http://www.autocamper-info.dk

Tv staionen DMAX viser iøjeblikket det nye TV-show “Caravanning & Cooking - Brian på den store tur” DMAX er en tv kanal under Discovery. I samarbejde med Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD), sender tv stationen den kendte danske kok Brian Bojsen på et kulinarisk Roadtrip gennem Europa. I tolv episoder styre den indfødte dansker i autocamper og campingvogn mellem spændende destinationer fra Norge og til Portugal, for at samle kulinariske idéer og lære landet og dets folk at kende. Han møder professionelle kollegaer for at lære deres bedste opskrifter at kende og besøge lokale producenter på jagt efter de mest friske og ingridienser af højeste kvalitet.

Han malker køer, fanger fisk i Sverige og takler osteproduktion i Østrig.

Så i “Caravaning & Cooking” oplever han ikke kun smagshøjdepunkter, men også en masse eventyr. I slutningen af hver episode bruger Brian sin indsamlede inspiration og produkter til at lave en middag i en autocamper eller campingvogn med de nye venner, han mødte på turen.

Brian Bojsen, tidligere professionel surfer og chef for sin trendy Hamburg restaurant, passer perfekt sammen med sin åbne, positive og autentiske måde til det nye TV-format og ferieformen Caravaning.

Tolv episoder, tolv køretøjer - fra superkompakt til superluksiriøs

I hver episode er han på farten med et andet rekreativt køretøj, så tv seerne kan lære en række af rekreative køretøjer fra  camping-van til campingvogn og fra beboelseskabine til luksusliner at kende.

Programmet køre hver fredag kl 22:15 på DMAX og søndag kl 12:15

Om Brian Bojsen

Brian Bojsen er dansk kok med stor succes i tyskland, restauratør og tidligere professionel surfer og fotograf, der er kendt i tysktalende lande hovesaglig som juryleder i ZDF køkkenkamp. Han arbejdede i 16 år på øen Sylt lige syd for Rømø på flere kendte restauranter som Sansibar, Seepferdchen og Osteria. I 2014 åbnede han "Brians - Steak & Lobster" i Hamburg og har udgivet sin første kogebog med titlen “ Det skandinaviske køkken af den gale dansker”.

Selv skriver Brian Bojsen på sin hjemmeside: “Hej, jeg er Brian Bojsen, de kalder mig den "skøre danskere”. Skør, fordi jeg er skør over at gøre mine gæster glade. For uanset om det var på mine stationer på de mest legendariske restauranter på Sylt eller på mine rejser som surfer og fotograf verden over, har jeg lært en ting overalt: Du har brug for gæstfrihed for at få dig til at føle dig godt tilpas. Både som gæst og som vært. Vi danskere kalder denne følelse “Hygge". Kilde: CIVD

Link: Brian´s - Steak and Lobster
L
ink: DMAX

Mange med besøg i Hamborg vælger at besøge “Miniatur Wunderland”. Man bliver uundgåelig imponeret over de detaljerede opsætninger, der er opsat i skiftende  landskaber og verdensdele med små og store byer. Det er en oplevelse for både store og små.

Den 16. August 2001 blev Miniatur Wunderland, lige under et år efter idéens opståen, blev Miniatur Wunderland åbnet midt i Hamborg. Med udsagnet om at bygge den største modeljernbane i verden, startede det risikable eventyr. En tur i Hamburg Sparrekasse med et projekt, der fyldte 2 A4 sider, ønskede tre initiativtagere et lån på 2 millioner Deutsch Mark, der blev benyttet dengang. Euro kom først i 2002. Lånet kom i hus.

Idéen var at opbygge en verden, der inspirerer både mænd, kvinder og børn til at drømme og blive forbløffet.

Se modeljernbanen, miniaturebygningerne og landskaberne i Hamborgs "Miniatur Wunderland," og oplev verdens største modeljernbane. Se modelbyggerne og teknikerne, mens de arbejder, og se landskabene komme til live.

“Miniatur Wunderland” er placeret på et areal på 7.000 kvm, hvoraf modelarealet fylder 1.499 kvm, Der er til dato, 9 færdigbyggede sektioner. Den sidste sektion var Venedig i 2018, og i øjeblikket bygges der på Fyrstedømmet Monaco og de idylliske landskab i Provence. Der er 1.040 tog og over 10.000 vogne og det længste tog er 14,51 meter langt. 1.380 signaler og det hele styres af 50 computere, der har kontrol over 389 tusinde lysdioder, 340 huse, broer og 9.250 biler, hvoraf 250 er kørende.

Det hele er ikke blevet til på et par weekender, men har taget ikke mindre end 800 tusinde bygge timer. Der er tilknyttet 300 medarbejdere og det hele har kostet 21 millioner Euro !

Fremtiden:

De tre grundlæggere af “Miniatur Wunderland”, Stephan Hetz og brødrene Frederik og Gerrit Braun stopper ikke her med de nuværende sektioner fra en stor del af verdenen, men bevæger sig mod Sydamerika i 2021, Mellemamerika i 2023 og Asien der forventes færdig i 2026 og det stopper nok ikke der.

Læs om hele projektet og baggrunden på “ Miniatur Wundeland” på deres hjemmeside HER

Da verdens største modeljernbane besøges af mere end 1 million besøgende om året er det en god idé af booke forlods eller se mulighederne først.

Priser: Voksne: 156 kr, Pensionister 122 kr, Børn 5-15 år 80 kr, Børn under 4 år gratis

Åbningstider: 7:30 til 01:00

Adresse:

Miniatur Wunderland Hamburg GmbH
Kehrwieder 2
20457 Hamburg

Hjemmeside: miniatur-wunderland.de

Hamborg med autocamper:

Med 2,1 km ligger Parkplatz am Strand Pauli tættest på. Her er 20 pladser direkte placeret direkte ved Elben mellem Fischmarkt og Landungsbrücken. Pris 12,50 Euro. Se Campercontact HER

Parkplatz Elbemeile ligger 2,8 km væk og ligeledes ned til Elben. Her koster en overnatning 14 Euro. Se campercontact HER

Andre muligheder i Hamborg HER

Parkplatz am Strand Pauli

Sådan skal en autocamper indrettes En autocamper, der er konstrueret til ophold og beboelse, har en lavere registreringsafgift (en afgift på 45 procent) end almindelige personbiler. Det er derfor en betingelse, at bilen altid er særligt indrettet som autocamper. Her kan du læse om reglerne for, hvordan en autocamper skal være indrettet for at være godkendt som autocamper og således have den lave registreringsafgift. I en folder fra Motorstyrelsen (Skat) bruges betegnelsen autocamper, som også kaldes campingbiler.

Regler for indretning

Autocampere skal være konstrueret og indrettet til ophold og beboelse. Dette gælder uanset om du bruger bilen som en autocamper eller ej. For personbiler ombygget til autocamper indregistreret i perioden 1990 til og med 24. april 2007, er der udarbejdet en camperfortegnelse.

Sovepladser og sæder

Der må ikke være monteret flere sæder end det antal sæder, bilen er godkendt til som autocamper. Der er typisk tale om et mindre antal sæder end i en almindelig personbil. Autocamperen skal være indrettet med sovepladser til mindst 2 personer. Sovepladserne kan indgå i kombination med køretøjets opholds- og spiseplads. Begge Sovepladserne skal have målene 180 x 50 cm.

Vindue

Det er et krav, at der i beboelsesdelen som minimum er 1 vindue

Køkkenarrangement

Autocamperen skal være indrettet med køkkenarrangement, i form af kogeblus og/eller gasblus og køkkenvask. Det skal være tilsluttet vand- og spildevandstank, der i form og størrelse svarer til køretøjets størrelse. Såfremt der er gasblus skal der medbringes en gasflaske. Køkkenarrangementet skal være fastmonteret og må gerne være indrettet på en sådan måde, at det (under kørsel) kan sammenklappes helt eller delvist.

Bord

Der skal altid medbringes et bord af passende størrelse, når du kører i autocamperen. Bordet må gerne være aftageligt, men det skal kunne fastmonteres i bilen ved hjælp af en roset eller anden form for fastgørelse.

Passende loftshøjde

Autocamperen skal have en passende loftshøjde ved køkken og gangarealer. Køretøjet skal enten have forhøjet tag eller løftbart tag. Løftbart tag må ikke være svejset fast eller på anden måde fastgjort, så taget ikke kan hæves/løftes og teltdugen skal være intakt. Der skal desuden altid medbringes og kunne etableres teltdug til et løftbart tag.

Udstyret skal altid medbringes

Alle former for løst campingudstyr, der hører til den sædvanlige brug af autocamperen, skal altid medbringes, når du kører i autocamperen. Det er fx:

  • Camperudstyr til sædvanlig brug af køkkenet, herunder blus til madlavning og vandtank. Der er ikke krav om at service, fx gryder, pander, tallerkner mv. medbringes.
  • Udstyr til opredning af sovepladser, fx madrasser, luftmadrasser eller liggeunderlag (sengetøj ikke nødvendigt).
  • Værktøj til fx at hæve taget, montere bordet og udtage/vende stole.


Fastmonteret campingudstyr må ikke fjernes. 

Hvis camperudstyret ikke er med i bilen

Hvis alt camperudstyret ikke medbringes under kørsel, eller hvis fastmonteret udstyr er fjernet, vil bilen ikke længere kunne anses for at være konstrueret og indrettet som en autocamper.

Hvis din autocamper ikke lever op til ovenstående, kan du både som ejer og som bruger blive pålagt at betale registreringsafgift som for almindelig personbil (dvs. en afgift på 85-150 procent). Du kan også risikere at få en bøde.

I givet fald beregnes den nye afgift ud fra handelsprisen for en tilsvarende personbil i Danmark.

Kilde: Motorstyrelsen

Vinterturen går til Spanien og leder du efter en autocamper parkering i Malaga området, så kan Area Malaga Beach i La Cala del Moral være et godt bud. Pladsen er placeret 10 minutter fra Malaga og meget tæt på Rincón de la Victoria, Torre de Benagabón, Macharaviaya, Nerja y Frigiliana.

Med bus kan du tilbringe dagen i Malaga by, eller for eksempel i Frigiliana, en af de typiske hvide landsbyer i Andalusien. Du befinder dig i hjertet af Costa del Sol, med et enestående klima.

Pladsen ligger med adgang direkte til havet, hvor der kan lejes surf, windsurf, paddelsurf eller kite surf udstyr og eventuelt få kursus i brug af udstyret. Hvis du er mere til bjerge er der masser af muligheder for vandre- og cykelture.

Pladsen tilbyder følgende faciliteter: Wi-Fi, 24 timers overvågning, vandforsyning, affaldshåndtering, tømning af spildevand, strøm, bortskaffelse af toiletaffald, massage, bagerbrød, toilet og bad.

Priserne afhænger af placeringen på pladsen: I forreste række - Beach Line 15 Euro med strøm, alle andre pladser 12 Euro med strøm, uden strøm 10 Euro. Ophold i 1 måned, 350 Euro på en strandplads, andre pladser 250 Euro for en hel måned. Ved ophold i en uge er en dag gratis.

Det er muligt at reservere pladser.

Area Malaga Beach, der har en uovertruffen beliggenhed ved stranden, har 106 pladser, med pladser helt op til køretøjer med en samlet længde på 13 meter. Receptionen har åbent fra kl. 8-23. Mini supermarked med juice, frisk brød, smoothies, vin, pizza og meget mere. Et såkladt “Socialt Telt” fungere som restaurant med øl, sodavand, sardiner, salater, stegt kylling med kartofler, is mm

Harmut Conrad har lavet en video om pladsen HER

Hjemmeside: Area Malaga Beach

Adresse:

Area Malaga Beach
Crta.MA-24 Salida 2 La Cala del Moral ,
junto arroyo Totalan, 
29720 Málaga, Andalucia
Spanien

E-Bikes eller el-cykler, vinder mere mere ind i autocamper livet og faktisk er det muligt på trods af motor og batteri at finde E-Bikes med en lav vægt og lang rækkevidde. Der er naturligvis også dyrere end modellen fra det lokale supermarked.

De mest tydelige kendetegn ved E-Bikes er, ud over de rent optiske aspekter, motorens kraft, nyttelast og kørekomfort. Man er ubesværet i bakket terræn og i stærk modvind, der tidligere var forbeholdt personer med en god kondition og sportscykler. Eksperter på området fraråder impulskøb af de billige udgaver, der risikerer ikke at kunne leve op til forventningerne.

Et overset mærke i Danmark er FLYER, der produceres i Schweitz og som er blandt de bedste E-Bikes på markedet.

FLYER har designet og produceret E-bikes siden 1995 og modsat andre cykelproducenter, producerer de KUN E-bikes. De producerer årligt over 50.000 E-bikes, og er med deres unikke design på MTB, adskillige år forud for konkurrenterne. FLYER e-cykler er udviklet, produceret og solgt af virksomheden FLYER AG. Det traditionelle schweiziske brand FLYER er blevet en global aktør i de senere år. FLYER AG (indtil udgangen af 2018 Biketec AG) blev etableret i 2001 og overtog FLYER-aktiviteter fra sit forgængerfirma BKTech AG. Virksomhedens vækst krævede en flytning fra Kirchberg til et nyt sted i Huttwil i 2009.

Den maksimale produktionskapacitet er på 400 FLYER E-Bikes pr. Dag. Med mere end 200 ansatte er FLYER AG regionens største arbejdsgiver. Virksomheden har følgende datterselskaber: FLYER Service GmbH i Filderstadt (Tyskland), FLYER Bikes Austria GmbH i Bad Goisern (Østrig) og FLYER Benelux BV i Beverwijk (Holland).

Og det helt nye ”FIT” – FLYER INTELLIGENT TECHNOLOGY, som lanceres i 2016, skubber FLYER grænsen for det umulige endnu længere. Med “FIT” får man alle de vigtige køreoplysninger på en 3,5” farveskærm med Bluetooth forbindelse til funktioner som navigation, pulsmåling mm.

Flyer benytter de bedste komponenter på markedet, heriblandt den nye, kun 2,9 kg tunge Panasonic GXO motor, der er den letteste i sin klasse og leverer 90 Nm drejningsmoment. Andre modeller har monteret motor fra Bosch: Bosch Performance Line CX eller Bosch Performance Line på 65 Nm til mere traditionelle modeller.

FLYER batterierne har på de nyeste modeller en kapacitet på 630 Wh - 750 Wh, heriblandt det nye sæderørsbatteri der leverer 750 Wh og som kan lades på cyklen eller fjernes for genopladning. Desuden har FLYER integrerede batterier i  cykelstellet. Kabler og måle sensorer er skjult i stellet. Fås med både kombineret manuel/automatisk gearskifte, almindelig kæde eller karbon tandrem, afhængig af model.

FLYER forhandles mere end 1000 steder i Europa og udover at producere E-Bikes MTB, dækker deres produktportefølje også bl.a. foldecykler, urban- og trekking e-bikes. FLYER er desuden den eneste i verden som producerer E-bike´s med tandem.

De største markeder består af Tyskland, Østrig og Holland. FLYER AG samarbejder med omkring 300 FLYER-forhandlere i Schweiz, 450 i Tyskland, 200 i Holland og 90 i Østrig og forhandlere ligeledes i Norge og Sverige. Dette tætte netværk giver FLYER AG mulighed for at opretholde tætte forhold til slutkunder og reagere på deres behov.

Hymer E-bikes fra FLYER

Også autocamperproducenten Hymer kan også tilbyde Hymer E-Bikes fra FLYER med ramme/stel garanti på 10 år, 5 år på motor, motorstyreenhed, display og oplader. På Hymers to udvalgte modeller er der monteretBosch Active Line Plus motor. Totalvægt på 149 kg. Vægt 22,1 kg uden batterier og 25,2 kg med batteri. Opgivet rækkevidde, 120 km med et 432 Wh batteri og Panasonic´s 250 Watts motor, Shimano med 8 indvendige  gear.

Gratis autocamperplads i max 48 timer.

På fabrikken i Huttwil, Schweiz kan man gøre holdt i optil 48 timer for at se nærmere på disse kvalitetscykler og fabrikken tilbyder 20% i rabat på 1 dags cykelleje. Dokumentationen for cykelleje er enkel. Vis en billede af dig og din autocamper ved udlejnings udleveringen. Der er plads til 8 autocampere med strøm, vand og bortskaffelse samt en stor grillplads. Registrering ikke nødvendig. Pladsen er ikke tilgængelig ved større arrangementer. Direkte ved fabrikken kan man forkæle sin gane med vådt og spiseligt fra snack til en solid menu. Plads til 100 personer. Selve byens centrum ligger ca. 1 km væk. 

Yderligere oplysninger om adresse og GPS koordinater på Campercontact

Links:

Bern Oberaargau
FLYER

Vi her i Danmark bryster os af at være langt fremme med digitaliseringen, men nu har nordmændene lagt sig i overhalingsbanent, i hvert fald når det drejer sig om digitalt kørekort, der kan kan ligge på mobiltelefonen på en App, der virker både på Android og IOS.

Fordelen ved det digitale kørekort er at det altid er med i den mobile smartphone. Indtil videre er Norge de første og eneste i Europa, der har indført digitalt kørekort. Det har indtil det rulles ud i hele Europa den ulempe at Appen kun er gyldig i Norge. Nordmændene skal indtil videre, når de skal ud over landegrænserne med, have plastikkortet med sig.

En af de åbenlyse fordele, er at man altid har sit kørekort med, og derved slipper for en bøde for at have glemt sit kørekort, for hvem glemmer sin livsnerve - smartphonen?

Til foråret 2020 lanceres der i Finland en lignende løsning og i Danmark bliver det første ID-bevis der digitaliseres - kørekortet og det forventes klart som supplement til det fysiske kørekort inden udgangen af 2020 ifølge Finansministeriets hjemmeside. Der arbejdes også med at gøre sundhedskortet digitalt.

På dette års Caravan Salon 2019, viste Erwin Hymer Group Vision Venture, en koncept autocamper med firhjulstræk for den begejstrede fremmødte presse og med kig ind i 2025 set med Hymer øjne. Hymer har ikke tænkt sig kun at se 6 år frem i tiden, så deres krystalkugle var pudset ekstra godt. Således viste de et bud fremtiden 2030 med konceptet “Concept Galileo”, hvor selvkørende, tour-guiding autocampere er tilpasset enhver rejsenes vildeste fantasier.

Det er bygget på en fremtid, hvor ultra-stilfulde små lejeboliger meget muligt kan erstatte ikke kun ældre autocampere og campingvogne, men endda hoteller og permanente boliger.

Der er set masser af selvkørende pendlerbiler, lastbiler og taxaer igennem de sidste år, men der har ikke nogen der har haft en idé om, hvordan autocamper producenterne forbereder sig på at omforme fritidsoplevelser omkring selvkørende køretøjer. Autocamper industrien ser ikke ud til at have særligt travlt, og stiller sig tilfredse med at holde sig tilbage, alt imens bilindustrien ryster teknologi ud af ærmet.

Tilbage i 2016 tog Hymer føringen indenfor selvkørende autocampere gennem sin nordamerikanske afdeling og blev dermed det første autocampermærke der begyndte at teste selvkørende autocampere og fik i den forbindelse en af de første selvkørende licenser i Canada. Prototypen var en Mercedes Sprinter Van, der var udstyret med prototype systemer. Under salget af Hymer moderselskabet kan man kun håbe at det selvkørende program havnede i Tyskland, da det canadiske Hymer Nordamerika kollapsede på grund af svindel og påstået svig fra ledelsen.

I mellemtiden er Erwin Hymer Group gennem overtagelsen fra Thor Industries i 2019, vokset til verdens største autocamper selskab og har derved bragt deres respektive og fælles ekspertise sammen og styrket på begge sider af Atlanterhavet.

Som et praktisk taget virtuelt eksempel bragte Erwin Hymer Group en koncept autocamper, der måske kunne blive til virkelighed om 20 år. Hymer Concept Galileo der er en 2,30 meter bred og 6,80 meter lang driftplatform, hvorpå der er monteret et letvægts”hus”, Med hvad og hvordan den skal køres, er endnu ikke besluttet, men det er klart at det vil være emissionsfri fremdrift som for eksempel elektrisk eller brændselsceller. Ved et nærmere kig på driftplatformen står det klart at kraften videresendes til alle fire hjul, og det kan antages at forskellige hjulhastigheder udføre retningsændringen.

Køretøjet er helt selvkørende og af den grund er rat, fører- og passagersæde udeladt. Istedet er der sæder med futuristisk udseende, og lyset strømmer ind takket være de enorme vinduer. Ligesom i moderne fly kan sæderne automatisk omdannes til komplette senge. De enorme vinduer er lavet intelligent, så det termokromiske glas kan derfor dæmpes ved tryk på en knap. Taget er udstyret med solcelleanlæg. I bagenden af Hymer Galileo kan kunderne enten konfigurere et stort tekøkken eller en køjeseng i kombikation med tekøkken.

Højdepunktet ved køkkendelen er muligheden for at køre hele køkkenet ud på - terrassen? Ved siden af den store dør der kan klappes op, er der adgang til en 5,5 kvm stor solterrasse, hvor terrassen er skjult under kabinedækket under kørsel. Derudover tilbyder konfigurationer også en  Wellness-kabine som option. Betydning: Hvor der for et klik siden var en dobbelt køjeseng eller køkken, kan man nu se et stort badeværelse og en sauna. Endnu et klik væk og hele kabinen er blevet en lille bus med 4 liggesæder. Takket være Virtual Reality er mulighederne ubegrænsede.

Eje eller Lease?

Kunden kunne foretage et traditionelt køb af køretøjet eller blot lease køretøjet til en bestemt rejse eller bestemt tidsrum. Når man lejer til en tur, kunne poden (kabinen) parres med en batteripakke, der er tilpasset, passende til det tilsigtede kilometertal, hvad enten det er tilpasset passende til det tilsigtede kilometerantal eller minimerer antal ladestationer på vejen langs ruten. Ved spontane ture vil systemet kunne styre opladning undervejs, lokalisere og omdirigere til tilgængelige ladestationer efter behov.

Om bord samler Galileo meget op, hvor Vision Venture slap ved at få vist en mere luksuriøs form for levevis, som liger tæt op ad moderne “Glamping”. Manglen på forbrændingsmotor og førekabine skaber et stort og åbent rum, der strækker sig fra forreste til bagerste forrude. Ud over standardfaciliteter som køkkenblok, køjesenge, badeværelse og det konverterede dinette, er den fyldt med smart teknologi, herunder gennemsigtige informationsskærme på vinduer og en sundheds monitor.

Ferien starter så snart man er ombord.

De ferierende starter deres ferie i det øjeblikkelig Hymer Galileo afgår, og passagerene sidder i de svingbare loungesæder eller tager en lur i den rigtige seng. Nogle kan se TV eller surfe på nettet, mens andre nyder udsigten gennem de store panorama vinduer eller får lokale oplysninger fra de integrerede skærme. Dermed ankommer alle godt udhvilet og lige i tide til at opleve solopgangen fra en panorama lejrplads. En ny dag med eventyr og afslapning venter og Galileos intelligente on-board systemer kan endda hjælpe med at booke aktiviteter og leje udstyr.

Med en stor nok batteripakke, næste generations solceller med høj kapacitet på taget og overnatningspladser, der er udstyret med elektrisk køretøjsopladning, kunne Hymer Galileo fungere udelukkende via elektrisitet uden behov for LPG flasker eller generator. Vurderet ud fra billerne ser Hymer Galileo´s køkken ud til at være elektrisk og køleskab, varme og klimaanlæg kan også køres elektrisk.

Lavtkørende, on-demand beboelses pods er helt sikkert i den højere ende af “Glamping” på autocamper markedet, og bidrager med et spændende alternativ til hotelværelser og / eller en nyudvikling af landevejenes selvkørende lystbåde. Denne særlige køre måde har langt mindre potentiale end mere kendte måder at campere på, og de involverer zig-zag gennem stedsegrønne planter, over stenede egne og til ikke kortlagte campingpladser.

Løs fremadskuende vision

Hymer´s Concept Galileo er bare en løs fremadskuende vision, og der er i øjeblikket intet fysisk køretøj, men det er en af de første detaljerede visioner om en selvkørende fremtid, der endnu er set og jeg personligt føler mig begejstret. Et koncept med mulighed for helt at få sin egen konfiguration. Et koncept der helt sikkert har en stor fremtid. Fremtiden står ikke uden for døren den er på vej ind.

Både Hymer og Thor Industries samarbejder på at samle ekspertiser som blandt andet tilslutningsmuligheder og digitale tjenester, der skulle munde ud i, at den samlede oplevelse i fritidskøretøjer vil opleves mere sikre, enklere og mere behageligt.
Kilde: Erwin Hymer Group/Newatlas/C.C. Weiss/Gizmaq

Links: 
Vision Venture
Virtual Reality

 

 

Challenger kalder Peugeot sit nye konceptkøretøj. Grundlaget for det nye koncept er en Peugeot Boxer med 4x4 fra firmaet Dangel. Som det er trend på nye konceptkøretøjer er Off-road Camperen med cykel og kano rettet mod friluftsentuisiaster.

På Caravan Salon 2019 viste Sunlight sin Cliff 4x4 Adventure og Hymer sin Concept Car VisionVenture, der på der er resultatet på fremtidige tendenser og innovative løsninger. På en messe i Le Bourget, Frankrig, vil konceptstudiet Peugeot Boxer 4x4 Challenger blive præsenteret for offentligheden for første gang fra den 28. September til den 6. Oktober 2019.

Ifølge Peugeot er målgruppen autocamper turister, der leder efter eventyr på deres rejse væk fra de naturlige veje. Miljø og holdbarhed går hånd i hånd i valget af materialer. Bordet, bordpladen og vasken er lavet af Aragonit, et hvidt naturligt mineral, der kombinerer hårdheden i natursten med skønheden i keramik, mens hele gulvet er lavet af 100% genanvendt og genanvendelige materialer. Plasten er lavet af 85% biltanke, 10% mælkeflasker og 5% forskellige hvide f.eks sæbeflasker. Den 50 kg genbrugsplast sparer 75 kg CO2 sammenlignet med et standardgulv. For at respektere naturen er Peugeot Boxer 4x4 Concept forsynet med FAP og SCR og overholder de nyeste Euro 6 standarder. Dette gør dermed Peugeot Boxer 4x4 Concept til mere end blot et udtryk for stil.

Peugeot Boxer 4x4 Concept er takket være 3 køremåder lige så suveræn i grus, mudder, sne som på stenede veje. 4x4 Dangel transmissionen er sikret med Viskos kobling og en transmissionsboks foran. Det kan aktiveres via 3 afbrydere der giver mulighed for 2WD, 4WD og en låsefunktion til at blokkere bagkslen. Dækkene er leveret af BF Goodrich.

Peugeot Conceptet er hævet 30 mm foran og 50 mm bagpå og kan derved overvinde de fleste forhindringer. Motoren er en BlueHDI 165 motor med 6 trins manual gearkasse  og et drejningsmoment på 370 Nm.

Farven er en mørk safari grøn med krom skråstriber der reflektere naturen, samt enkelte dele i turkis. Udstyret viser også at konceptkøretøjet er rettet mod aktive brugere med en kano der fastgjort på taget og en Peugeot e-cykel.

Det drejer sig om en 6 meter bil, og Peugeot taler om en Vanlife camper med sovepladser optil 3 personer. Foran giver stuen mulighed for at fire personer kan spise rundt om bordet. I midten er brusebadet overfor et lille køkken til madlavning (med komfur og vask). I bagenden er der en to-personers tværgående seng. Gray Greval Alcantara-polstring og dørbeklædning. En multimedie-GPS (Alpine) med en stor berøringsskærm (9 tommer). Det kan vise billeder, der transmitteres af to high-definition-kameraer, der er fast monteret i forreste kofanger og øverst på bagdørene.

Peugeot

Danmarks nye Transportminister, Benny Engelbrech, er enig i ændring af totalvægten for kørekort B. I forbindelse med det sidste folketingsvalg fik Danmark også en ny transportminister, og derfor var det oplagt for Autocamper Gruppen at høre om den nye transportminister også er enig i muligheden for at hæve den køreklare vægt ved brug af kørekort kategori B, som den tidligere TransportministerOle Birk Olesen havde kvitteret positivt på.

Svaret fra den 29. August, 2019 lød som følger:

Jeg kan forstå, at Færdselsstyrelsen vurderer, at den tekniske udvikling af autocampere med en tilladt totalvægt på over 3.500 kg har ændret sig, således at der ikke i dag er afgørende færdselssikkerhedsmæssige hensyn til hinder for, at personer, der har et kørekort til kategori B, vil kunne føre en større autocamper.

På den baggrund er jeg enig med dig i, at det bør være muligt for personer med et kategori B-kørekort at føre en autocamper med en tilladt totalvægt på over 3.500 kg. Imidlertid er situationen jo den, at 3. kørekortdirektiv forhindrer dette, og der er derfor behov for en løsning på EU-niveau.

Transport- og Boligministeriet vil derfor fortsat sætte denne problemstilling på dagsordenen i forbindelse med ministeriets dialog med Kommissionen.

Haster

Ja - det er nødvendigt med en ændring i EU og den haster, når nogle nye kompakte vans i kassevognskonceptet kan have køreklar vægt på mere end 3.000 kg, som f.eks den nye Frankia Yocun 7.0 Lounge med 3.036 kg køreklar vægt, Dreamer Living Van, 3129 kg køreklar vægt, Grand California 680, der er den største af de nye kompakte autocampere vejer 3.353 kg i køreklar vægt og derfor med bare lidt ekstra udstyr og to personer, kun kan sælges til minimum en totalvægt på 3.880 kg, hvorimod det ser noget bedre ud for den mindre model 600.

CIVD og ADAC i Bundestag om kørekort på mere end 3,5 t

Hermann Pfaff fra Erwin Hymer Group, der er præsident for producenterne i CIVD og Automobil klubben ADAC, der er det tyske svar på danske FDM, inviterede medlemmer af den tyske regering, til at diskuterer de adskillige forhindringer som kørekort for autocampere med en brutto køretøjsvægt på mere end 3,5 ton.

Dette resulterede i en konstruktiv udveksling mellem repræsentanter for autocamper industrien og politikkerne, hvor der var enighed om at reducere de identificerede hindringer og for at forbedre betingelserne for overnatningspladser for autocampere. "Dagens udveksling af synspunkter var meget frugtbar, hvorfor vi fortsætter og uddyber det senere på året," udtalte Hymers, Hermann Pfaff.

I Tyskland kan personer der har erhvervet kørekort indtil 1999 og som idag er fra 38 år og ældre, køre autocampere op til 7,5 t. Andre lande som Sverige, Frankrig og UK, har ligeledes muligheder for at køre autocampere over 3,5 t efter gamle regler, der for nogle landes vedkommende først udløber i 2033.

PDF

Det franske kaseevogn / Van mærke - Dreamer der ejes af Rapido har specialiseret sig i specielle indretninger. For nyhederne 2020 har Dreamer valgt en indretning for familer.

Forældre med to børn har et bredt udvalg på det kompakte marked, mens par med tre børn har det meget sværere. Fra 2020 vil Dreamer være på listen over dem der kan det med modellen Camper Five.

Camper Five høre til i Dreamers Fun segment og måler 6,36 meter i længden og har som navnet siger plads til 5 personer. Alle pladserne finder man i den længste og højeste Fiat Ducato, alle med trepunkt sikkerheds seler og den femte plads er også mere et nødsæde. Den byder på fem gode sovepladser uden en femte nødsengs løsning.

Indretningen er med to køje senge i bagenden og en hæve/sænkeseng over siddepladserne i forenden. Det kan ikke siges at Camper Five er en normal camper, men med det høje tag virker camperen meget rummelig og den udvendige højde er da også på 2,88 meter. Den forreste hæve/sænkeseng måler 190 x 130 centimeter. Sengene i bagenden har forskellig størrelse, hvor den øverste måler 175 x 70 centimeter og den nederste kan udvides til 185 x 117 centimeter. Om dagen kan den nederste konverteres til en sidde gruppe. Dreamer kalder dette for børneværelset, hvor børnene kan sidde og lege, læse eller male, mens den forreste siddegruppe, samt spisestue er tænkt som forældrnes opholdsområde med naboer til kaffe mv.

Familier på fire er også godt hjulpet med en Camper Five der høre til i den billigere FUN serie der starter på omkring 48.000 Euro. (Dansk pris kendes ikke)

Køleskab 135 liter AES, Truma Combi CP Plus, diesel opvarmning, 95 liter vandtank, 100 liter spildevand, 2 x 13 gasflasker

Se mere: Dreamer Van