Juni 2019

Delstaten Tyrol blokeret alternative ruter for interregionale transit trafik. Formålet med forbudet skulle være emissions udledning i Innsbruck området. Det kan naturligt have konsekvenser for turister til og fra Italien via Brenner passet.

Østrig er i sig selv et populært rejseland og for mange der rejser videre mod Italien et transitland Det betyder at det ikke vil være muligt for transitturister i tilfælde af trafikpropper eller langsom trafik, at forlade motorvejene Inntal A12 og Brenner A13.

Blokkeringen gælder på følgende tidspunkter

Alle weekender indtil den 14. September fra lørdag kl. 07.00 til søndag kl.19.00. Derudover fra onsdag den 14. August kl. 07.00 til lørdag den 17. August kl. 19.00. I den periode må rejsende til f.eks Italien, ikke forlade motorvejsafkørslerne: Inntal A12 mellem Hall i Tyrol og Zirl Brenner motorvejen A13 mellem Patch og Gries am Brenner. Kun beboere og turister, hvis destination er i Innsbruck eller det omkringliggende landsbyer påvirkes ikke af forbudet, ligeledes er Brennerbundesstrasse B182. De der åbenlyst modsætter sig politiets anvisninger, må forvente en bøde.

ADAC og Bayern reagere

ADAC er fortalere for fri og ubegrænset rejsetrafik og kritiserer kørselsforbudene som “Absurde i en ferietid”. Også når Tyrol lider under belastningen af transittrafik, er de nye forbud, set fra turisternes og forbrugernes synspunkt, en kamel der atter skal sluges. ADAC anbefaler dog grundliggende at trods kødannelser at holde sig på motorvejen og ikke følge GPS-Navigationens alternative ruter, da disse hurtigt proppes til.

I Bayern protesterer delstastregeringen imod forbudene, da de mener at de er i strid med EU lovgivning. Det tyske forbundsministerium for transport, udarbejder derfor en retsag mod Østrig som de kalder dybt diskriminerende. Pay back time? Tyskland har lige tabt i en EU dom om diskriminerende vejafgifter i Tyskland, ført af Østrig med Tyskland.

Kørselforbudene overvåges af politiet og ifølge det østrigske politi er 100 bilister allerede i sidste weekend blevet sendt tilbage på motorvejen, hvor det oså er nødvendigt med en betalbar Vignette. Følger man ikke ikke politiets anvisninger pålægge der en bøde på 60 Euro.

Læs mere om berørte veje i Østrig HER

Tyrol meddelelse HER

Vejkort med forbud mod Italien HER

Vejkort med forbud mod Tyskland HER

Udgivet i Information

Garmin introducere Camper 785 MT-D til campingentusiaster, der er en avanceret GPS-navigatorder for føste gang er udstyret med et integreret Dashcam, til at registrere ulykker, men også advare om frontale sammenstød eller utilsigtet vognbaneskift. Den registrerer hændelser under kørslen og leverer optagelser i høj opløsning på en 7-tommer multitouch glasskærm. Den nye navigator kan beregne køretøjsspecifikke ruter i 46 lande i Europa, herunder ruter tilpasset størrelsen på autocampere og deres vægt, med advarsler som brohøjder, skarpe kurver, stejle stigninger og meget mere.

Understøttelse af sikkerhedsfunktioner

Hvis der opdages en ulykke, startes Dashcam og takket være den integrerede GPS fås information om hastighed, position, kørselsretning, dato, klokkeslæt og sted. Sammen med det trådløse Garmin BC35 bakkamera - det kan også være et tredieparts kamera - er der synlighed bag køretøjet, der letter manøvrering ved baglænsrettet kørsel. Den integrerede autocamperhjælp advarer blandt andet mod rådyr, niveauovergange, kurver og vejkryds.

Adgang til autocamper og campingdatabaser

For at hjælpe dig med at finde de bedste steder til et pitstop indeholder Camper 785 en stor database med campingpladser fra ACSI og NKC Campercontact og gratis overnatningssteder fra Trailer's Park, som du kan filtrere efter pris, faciliteter og meget mere. Navigatoren viser også rastepladser og andre faciliteter på ruten. Søg efter dem ved blot at bruge din finger til at panorere hen over kortet. Få adgang til flere oplysninger, og find lokale interessepunkter fra TripAdvisor, Foursquare med mere.

Smart funktioner og real-time tjenester

Med Garmin Drive App kan Camper 785 MT-D parres med smartphone. Derefter kan indgående meddelelser som mail, aftaler, nyheder og mere vises direkte på Navi-displayet. Via den mobile dataplan modtager Navi realtidsydelser som trafikforsinkelser, vejr- eller benzinstationpriser langs ruten. For trafikoplysninger uden app og smartphone gives den integrerede trafikmodtager (Garmin Digital Traffic eller TMC). Der er også en integreret Bluetooth håndfri funktion med talestyring. Desuden har den nye Navi en forudinstalleret browser. Software og kortopdateringer udføres via det integrerede WLAN.

Pris vejledende: 4.450 kr

Garmin

Udgivet i Udstyr Artikler

Mange har problemer med vinter- og helårsopbevaring af deres autocamper. Det har firmaet campingly.dk rodet bod på og kan for attraktive priser opbevare de autocampere der står stille i perioder af året. campingly.dk råder over ca. 500 pladser i byerne: Skjoldelev, Søften og Grundfør i Østjylland, Arnnum i Sdr. Jylland, Kertinge på Fyn og Knudlund i Midtjylland.

campingly.dk tilbyder både indendørs og udendørs, helårligt, halvårlig og på månedsbasis, dog minimum tre måneder, samt combiløsninger og Drive-in pladser. Nogle af hallerne er isolerede og der opbevares også campingvogne og både.

campingly.dk er på konstant jagt efter nye steder i Danmark for sikre og trygge opbevaringpladser til din autocamper i både korte og længere perioder. Der tilbydes også såkaldte puslepladser, med mulighed for vask af vogne og støvsuger, trappestige, spand og lang børste kan lejes. campingly.dk giver svar på de fleste af de spørgsmål du måtte brænde inde med.

Autocamper til leje med godt tilbud i sommeren 2019

Som noget helt nyt tilbyder campingly.dk nu udlejning af en helt fabriksny delintegreret autocamper årgang 2019, med 4 selepladser og sovepladser. Der er separat soveværelse i bagenden, separat toilet og separat brusekabine. Autocamperen har køkken og siddegruppe og en hæve/sænkeseng til 2 personer. Modsat mange udleningsautocampere, hvor alt skal lejes udstyr separat, medfølger der i denne spritnye autocamper, campingmøbler og køkkenudstyr til 4 personer. Sengetøj/linned, håndklæder, viskestykker og lign. skal medbringes. Autocamperen er af mærket Glücksmobil, der er tæt beslægtet med Dethleffs Trend og har 163 hk, bred 70 cm indgangsdør, længde 7,41 meter og godt udstyret med ekstraudstyr.

Autocamperen kan lejes i en til flere uger og prislisten finder du finder på campingly.dk. Prisen indeholder 2000 km pr uge og der betales for yderligere kilometer. Autocamperen er så ny, at den står klar til de der endnu ikke har lejet en autocamper for sommeren 2019. Det er snart Tour de France tid, og det super godt vejr i det meste af Europa.

Kulba micro campingvogne

campingly.dk er også forhandler af mikro campingvognen Kulba, der ligeledes omtales på deres hjemmeside.

Kontakt:

Orla Nielsen,
Mødalvej 15B,
Skjoldelev,
8471 Sabro

Mobil 2295 8477

Mail 

Website: http://campingly.dk/

Udgivet i Information

De dage hvor camping havde et image som billig ferieform er for længst forbi. Til gengæld er der idag næppe mange der på deres rejser vil undvære faciliteter, selv når man rejser i autocampere. Det har reporteren fra programmet  “Ausgerechnet – Wohnmobil” Daniel Aßmann fra TV-kanalen WDR i Tyskland set på. Hvad koster det at leje og at overvintre i Spanien? Hvad er det der trækker så mange mod syd, hver vinter?

At rejse med autocampere bliver mere og mere populært er ikke til at tage fejl af, men hvordan påvirker denne populære trend priserne og hvor og hvordan kan man spare ? I programmet tjekker WDR priserne på den store salgsmasse til ekstreme udgaver og hvilke passer til hvem?

Hvorfor flygter flere og flere til syden om vinteren ? Det gode vejr, nye mennesker?

Ikke kun salget af nye autocampere boomer, men også udlejning af autocampere. WDR har set på hvad man skal regne med at betale for en ferien på fire hjul.

Leje eller købe, ferie eller udvandre, det er en undersøgelse med et lidt uventet udfald. Hvad koster det med “Bed and breakfast” på hjul, 2 senge, et køkken og 96 hk. Ophold i de mørke måneder sker i et stigende antal til turisters feriedomicil - Spanien.

Udgangspunktet for undersøgelsen er internet prissammenlignings websites som f.eks camperdays.de. Her har WDR reporteren Daniel fundet, det ifølge siden, billigste tilbud i spanske Costa Brava. En middel famile autocamper for 117 Euro pr dag, i december 2018, der er lavsæson. Til den pris fik WDR reporteren en Delintegreret Sunlight T67 på 6 meter og 96 hk, uden noget som helst ud over køretøjet.

WDR lejede autocamperen i 14 dage til en pris på 1638,- Euro, fri kilometer, minus en rabat på leje over 10 dage på 3%. Prisen er basispris, altså uden udstyr af nogen art , der kommer ved siden af: Håndklædesæt pr person 16 Euro i lejeperioden, sengetøjspakke bestående af et tæppe, pude og sengetøj for 54 Euro pr person, Servicepakke komplet med alt til 4 personer for 36 Euro, et campingsæt også til 36 Euro. Autocamperen var uden navigation, TV, bakkamera og strøm forlængerkabel der altsammen koster ved siden af. Den samlede pris var på 1732,86 Euro inkl. 21% spansk moms. Det er ca 13.000 danske kroner for 14 dage i Lavsæsonen.

Om sommeren tillægges der 30-40% i lejeprisen, afhægig af variant og "Last Minute" er en sjældenhed i højsæsonen, da der er så godt som 100 % udlejet.  Reservationer skal laves i god tid, da nogle udlejere har udsolgt i op til et år i forvejen. Laver man skader på autocamperen, er selvrisikoen i Spanien på 750 Euro. Alle leje priser i prislisten er opgivet pr dag, undtaget ekstra udstyr, der er en fast pris afhængig af leje længden.

Det bruger tyskerne i gennemsnit på køb af autocampere!

WDR kiggede købspriser på autocampere og konstaterede at der faktisk ikke er en øvre grænse. En speciel autocamper er netop blevet solgt for 2,3 millioner Euro til Dubai. Den gennesnitlige køber i Tyskland betaler i gennemsnit 71.000 Euro for en autocamper. Det svare til ca. 900.000 kroner.

Reporteren fra WDR besøgte en af de største autocamperforhandlere i Tyskland, Firma Spürkel i Bochum, der alene i kassevognsegmentet sælger 150-200 kassevognscampere med gennemsnitlige købspriser på omkring 50.000 Euro. Lejeprisen om sommeren for en af disse modeller er 140 Euro om dagen i basispris. WDR gennemgik Delintegrerede, der i Tyskland kan erhverves for omkring 52.000 Euro ifølge forretningsføreren hos Fa. Spürkel, men med væsentligt bedre komfort end kassevognstyperne. Lejeprisen om sommeren, udgør for de billigste sammenlinglige Delintegrerede 165 Euro om dagen. Alkove modeller, der er ideelle for familier har en indstigerpris fra 60.000 Euro ifølge indslaget og kan i Tyskland lejes fra 185 Euro om dagen i højsæsonen. Den mest komfortable, en Helintegreret  model i gennemgangen, kostede i udsendelsen 117.000 Euro ( Salg 30-40 stk årligt) med en leje pris i Tyskland på 235 Euro om dagen i højsæsonen.

At købe sin autocamper frem for at leje en, kan ifølge udsendelsen bedst betale sig, hvis man benytter sin autocamper mindst 6 uger om året.

Daniel Aßman har set på, hvad det koster at overvintre i sydens sol

WDR tog til Alicante i Costa Blanca, der er et af de mest populære steder om vinteren, for at undersøge hvad ophold på en campingplads om vinteren koster der. Prisen på campingpladsen La Marina i Alicante for 14 dage i december og med rabat pga længden på opholdet, var i dette tilfælde med en person 468,30 Euro eller 33,45 Euro pr dag inkl 25% rabat, der allerede gives fra dag 2 og på en såkaldt Blue Pitch der er på >80 kvm. Pris pr person 4,88 euro. Mindre pladser er nogle Euro billigere pr. dag

Ved overnatniger fra 151 op til 180 dage, (5-6 måneder), gives der på denne plads med 63% i rabat og ved mere end 180 dage 65% i rabat. Basisprisen er ved >180 dage derefter på 15 Euro ved en person på "blå plads", ved to personer skal der tillægges 2,28 Euro om dagen (17,28 Euro/dag).

Leje af autocamper er dyrere end at bo på hotel

Prisen på at leje en autocamperen i Spanien og derved spare brændstof på kørsel til Alicante fra det høje nord og prisen på campingpladsen, beløber sig til 150 Euro om dagen for leje af autocampere og ophold på campingplads ved 14 dage, hvilket er væsentligt dyrere end at booke et godt beliggende hotel i perioden i Alicante. WDR havde for leje af en autocampere der holder stille i perioden og for campingpladsen betalt 2.106 Euro/15.795 Dkk med en person.

En Bungalow “Neptuno” på 33 kvm i samme periode koster ifølge campingpladsens hjemmeside 573,60 Euro/4.302 Dkk

Et autocamper-info.dk pristjek på booking.com viser at det er muligt i perioden fra den 7.december 2019 til den 21. december, kan booke et værelse på f.eks hotellet, Tryp Alicante Gran Sol (4 stjernet), der ligger 300 meter fra stranden og tilbyder både by og havudsigt med gratis Wi-Fi, for blot 9.857 Dkk inklusiv morgenmad og for en person i 14 dage, altså ca. 6000 kroner billigere end at leje autocamperen og bo på campingpladsen. I begge tilfælde kræver det transport med fly eller bil til Spanien. Der gives 15% rabat på billeje på hotellet.

Fordele ved at eje sin autocamper

At købe sig en autocamper er naturligt dyrere, men kan gøres på flere måder f,eks ved at købe billig vs dyr eller brugt vs ny. Til gengæld er egen autocamper til disposition altid, hele året rundt og du kan køre når du vil og ved ophold i sydens sol ser regnestykke helt andeledes ud, når man ser bort fra den ikke uvæsentlige investering i en autocamper og brændstofforbrug mv.

Til gengæld er det billigere at overnatte hele vinteren på en campingplads, der som mange der overvintre i Spanien i 5-6 måneder gør det. Ved ophold på mere end 180 dage gives der 65% i rabat i forhold til dag et. Ved ophold på mere end 60 dage er strøm ikke længere inkluderet og der betale 0,35 Euro/kW. Med udgangspunkt i WDR reporterens 14 dage til en pris 468,30 Euro, koster et ophold i egen autocamper til gengæld kun 450 Euro om måneden ved en person, plus strøm ved ophold i >180 dage. Ved to personer 520 Euro.

Et tysk par der overvintrede i det spanske oplyste til WDR, at de betalte 2.300 Euro for 1/2 år. Deri er der ikke taget højde for investeringen i autocamperen.

Ser man på de 54 euro alene for leje af og vask af sengetøj og der i camperen er 4 personer som der er plads til koster det 208 Euro og det betyder faktisk en pris der svare til to dages ekstra leje af autocamperen.

Med 117 Euro ligger leje priseksemplet, 3 Euro over det spanske gennnemsnit og dyrest er Norge med 240 Euro i gennemsnit og billigt er Holland med 88 Euro i gennemsnit

WDR besøgte en af de største autocamperforhandlere i Tyskland der alene i kassevognsegmentet solgte 150-200 kassevognscampere til en gennemsnitspris på 50.000 euro. Lejeprisen om sommeren for en af disse modeller er 140 Euro om dagen i basispris. WDR gennemgik delintegrerede der i tyskland kan erhverves for omkring 52.000 euro men med væsentligt bedre komfort. Lejeprisen om sommeren udgør for de biligste sammenlinglige delintegrerede 165 euro om dagen. Alkove modeller der er ideelle for familier har en indstigerpris fra 60.000 euro ifølge indslaget og kan i Tyskland lejes fra 185 euro om dagen. Den mest komfortable model i gennemgangen kostede i udsendelsen 117.000 euro (30-40 stk årligt)med en leje pris i Tyskland på 235 euro. At købe kan ifølge udsendelsen bedst betale sig, hvis man benytter sin autocampere mindst 6 uger om året.

WDR tog til Costa Blanca, der er et af de mest populære steder om vinteren, for at undersøge hvad ophold om vinteren koster der. Prisen på La Marina i Allicante for 14 dage i december og med rabat pga lænden på opholdet var i dette tilfælde med en person 468,30 Euro eller 33,45 euro pr dag inkl 25% rabat. Pris pr person 4,88 euro. Overnatniger over 180 dage var på denne plads 63% i rabat.

En tysker der overvintrede betalte 2300 Euro for 1/2 år. Deri er der ikke taget højde for investeringen i autocamperen.

Et ægtepar der havde opsagt deres lejlighed og lavet co adresse hos deres børn, havde faste udgifter pr måned på godt 500 Euro  med alt inklusive plads, også wellness, strøm, gas, og vand

Konklusion - leje pris og campingplads er dyrere end på hotel. I vintermånederne med omkring 150 Euro, kun ved langtidsophold er der store rabatter at hente. I sommermånerne stiger priserne med omkring 30-40%. Skal du leje skal det ske i god tid. Nogle udlejere har forudbestillinger i op til et år i forvejen.

Ved prissammenligning bør mag notere sig, hvad der er indbefattet i lejeprisen og hvad alt det ekstra koster.

Udsendelsen så ikke på ophold på indrettede autocamperpladser.

Der er strammet op omkring autocampernes gøren og laden i Spanien, hvor der til gengæld er åbnet et utal af autocamperpladser under ordnede forhold og med mange faciliteter og til rimelige penge.

Et eksempel, i samme område er autocamperpladsen “Camper Area Campello Beach” i  El Campello. Ud over perioden fra 1. juli til 15. september, hvor pladser tager 14 Euro/dag har pladsen en trappe takst, der ved +30 dage koster 9 Euro/dag, der indeholder 2 personer, varmt bad, udendørs bad, toiletter, opvaskerum, grill, tømning, Boccia og spansk moms. Strøm koster en fast pris på 4-4.5 Euro/dag for 6 eller 8 Ampere, hvis man har brug for det og ikke har solceller. Wi-Fi koster ekstra, ligedes vaskemaskine og tørretumbler. Dette giver mellem 270 Euro pr måned, 390 Euro med strøm, hvis man har brug for det. Der forbindelse med Metro eller bus til Alicante, 10 km og Benidorm 30-40 km. Indkøb 700 meter, flere restauranter i nærheden og ca 150 meter til stranden.

Så er det op til hver enkelt at vælge, om det er denne ferieform der trækker, hvad der passer bedst til en selv og til pengepungen. Man kan også spørge: Er der nogen der kunne finde på at tage en flyver til Spanien, leje en autocamper og pakke den ind på den nærmeste campingplds, køre den tilbage til udlejeren og flyve hjem igen efter 14 dage? Tilgengæld bliver det ikke billigere af at køre i højsæsonen og betale fuld pris på hver plads man når frem til! Det er i helt sikkert den dyreste måde, men det var nok heller ikke formålet med udsendelsen. En campingvogn havde måske nok været bedre egnet lige der. Men sikkert er det, at der er indehavere af autocampere der parkere deres autocamper på en campingplads for vinteren i Spanien. Det er helt sikkert op til den enkelte. Der findes ingen facitliste på at benytte en autocamper. Husk, livet skal leves i farver og drøm ikke dit liv, med lev dine drømme.

Kilde: WDR

Se WDR Videon med Daniel Aßmann HER

Udgivet i Information

Knaus udvider sin CUV Boxstar serie med to indretninger med højt tag. Boxstar 600 Street XL og 600 Lifetime XL har nu op til fire sovepladser. CUV er Knaus måden at omtale kassevogne på og det står for “Caravan Utility Vehicle”. Det høje tag giver en følelse af endnu mere plads og rigeligt med højde uanset person størrelse, og takket være store ovenlysvinduer bliver rummet lyse. Den invendige højde er på 2,38 meter og den ydre længde er på 5,99 meter og 2,05 meter i bredden.

Taget har en integreret opbygning i GFK, hvilket betyder at hvis der ønskes montering af klimaanlæg eller satellit antenne kan det integreres i taget. Taget består af en sandwich der er godt isoleret mod både kulde og varme.

Langsgående eller tværgående senge

I camperens bagende har begge Boxstar 600 XL indretninger to af camperens 4 sovepladser. I 600 Lifetime XL er der to langsgående senge, der måler 1,89 x 0,85 cm og 2,00 x 0,85 meter og i 600 Street XL er der en tværgående seng der måler 1,94 x 1,45/1,40 meter. Sengene har komfortable koldskummadrasser, tekstil sidevægspaneler, inddirekte LED-belysning med farveskift og mange opbevaringsrum og skabe med soft-close funktion der sikre et komfort niveau.

De to sovepladser under taget skubbes let til sovestilling med Comfort-Slide teknik. Madrasserne er stablet oven på hinanden i forenden over førerhuset. Når man ligger i sengen er det let at nyde stjernehimlen gennem de to ovenlysvinduer i taget.

Det lille tekøkken er med vask i stål og to brændere i komfuret og placeret i passageriden bag skydedøren.

Det kompakte badeværelse har et sidevindue, et kassette toilet, et brusebad og en håndvask. Opbevaringspladsen er tilstrækkelig takket være lukkede opbevaringsrum og åbne hylder.

Siddegruppen, hvor vendbare forstole indgår, kan også benyttes selv om der er børn der sover. Bordet er sidehængt og er også uden bordben ret stabilt, men det står bedre med bordben, når bordudvidelsen benyttes over mod passagersædet. Så har alle de medrejsende god plads ved bordet.

Kørekomforten er forbedret med Head-Up display der fås i køretøjer fra Knaus i 2020. 600 Street XL leveres med 90 liter køleskab, mens Lifetime leveres med 70 liter køleskab.

Basis køretøj: Fiat Ducato Multijet med 120 hk

Begge de to modeller med højt tag bliver præsenteret på Caravan Salon 2019 i Düsseldorf.

Knaus

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Stadig flere og flere fabriksnye autocampere forlader fabrikkerne, men i første kvartal af 2019 i et noget mere behersket antal. Fra januar til marts 2019 står Danmark for den største procentmæssige stigning i Europa med ikke mindre end +36,8 procent, der dog skal ses i forhold til et relativ beskedent antal. Der er en stigning fra 2018 med 117 nye autocampere til 160 nye autocampere i 2018. Set med danske øjne er der de sidste 4-5 år sket en voldsom stigning, da salget af autocampere for hele 2014 udgjorde 130 autocampere og 2015 med 165 nye autocampere. Afgiftnedsættelsen fra 60 procent til 45 procenten for langt de fleste autocampere, har som forventet sat sine spor, og det vil ikke undre hvis salget af nye autocampere når en fordobling i 2019 i forhold til 2017 med 347 nye autocampere, der var det sidste hele år med 60 procent i registreringsafgift. 2018 gav en stigning på +70,6 procent og et antal på 592 nye autocampere.

Anderledes ser det ud i Norge og Sverige, hvor der i Norge ses et fald på -28,2 procent og Sverige med hele -44.2 procent i første kvartal af 2019. I Finland er der en mindre fremgang på +0,3 procent. For første gang sælger Norge flere autocampere i et kvartal end Sverige. Norge solgte 470 nye autocampere og Sverige 450 nye autocampere ifølge European Caravan Federation. Noget af skylden skal ses i at det var nødvendigt at indregistrerer de autocampere der stod på lager og ikke havde Euronorm 6 og typegodkendelserne udløb i februar 2018 for disse køretøjer. Det gav statistiske store stigninger i 2018, selv om køretøjerne reelt ikke var solgt men kun registreret.

Den store motor i Tyskland kom langsomt fra start med et beskedent plus på +0,7 procent. Det har ændret sig, da nyeste tal fra Caravan Industrie Verband Deutschland (CIVD), der oplyser at autocampersalget alene i april 2019 i Tyskland kom op på +39,8 procent. Dermed er den gennesnitlige stigning fra januar til april på 14,8 procent eller 21.733 nye autocampere

Flere lande var i første kvartal i minus og samlet set var Europa i minus med -1,5 procent, hvilket betyder 30.180 nye autocampere mod 30.639 i 2018 i første kvartal. 2018 havde samlet set for Europa et plus på +12,9 procent.

Der er stadig stor afstand til salget af campingvogne, der dog samlet set var i plus med +3,2 procent, hvilket svare til et antal på 18.808 campingvogne mod 18.221 i 2018. I Danmark faldt antallet af solgte fabriksnye campingvogne fra 666 til 647nye campingvogne og det svarer til et mindre fald på -2,7 procent. Også her er der et større fald i Sverige med -19,7 procent og Norge er på niveau med 2018. I Tyskland stiger salget af campingvogne med +9,1 procent.

Kilde: European Caravan Federation

Udgivet i Information

Denne afgift er udtryk for forskelsbehandling, idet den økonomiske byrde i praksis alene påhviler ejere og førere af køretøjer, der er indregistreret i andre medlemsstater.

I 2015 fastsatte Tyskland den retlige ramme med henblik på indførelsen af en afgift for anvendelsen af personbiler på forbundsvejene, herunder motorvejene: »Infrastrukturafgiften«.

Med denne afgift har Tyskland til hensigt delvis at overgå fra en finansieringsordning via skatten til en finansieringsordning, der bygger på princippet om, at »brugeren betaler« og »forureneren betaler«. Provenuet fra denne afgift vil fuldt ud blive anvendt til finansiering af vejinfrastrukturen og afgiftens størrelse vil blive beregnet på grundlag af motorens slagvolume og type samt køretøjets emissionsklasse.

Enhver ejer af et køretøj, der er indregistreret i Tyskland, skal betale infrastrukturafgiften i form af en årlig vignet, som maksimalt koster 130 EUR. For så vidt angår køretøjer, der er indregistreret i udlandet, skal afgiften kun betales (af køretøjets ejer eller fører), såfremt motorvejene benyttes. I denne forbindelse findes der en vignet med gyldighed i ti dage (mellem 2,50 og 25 EUR), en vignet med gyldighed i to måneder (mellem 7 og 50 EUR) og en årlig vignet (maks. 130 EUR)

Danmark støttede Tyskland

Østrig er af den opfattelse, at den samlede virkning af infrastrukturafgiften og fritagelsen for motorkøretøjsafgift for køretøjer, der er indregistreret i Tyskland, samt den måde, hvorpå infrastrukturafgiften er udformet og anvendes, er i strid med EU-retten, herunder med forbuddet mod forskelsbehandling på grundlag af nationalitet.

Med sin dom af dags dato fastslår Domstolen, at infrastrukturafgiften, sammenholdt med den fritagelse for motorkøretøjsafgift, som indrømmes ejere af motorkøretøjer, der er indregistreret i Tyskland, udgør indirekte forskelsbehandling på grundlag af nationalitet og en tilsidesættelse af princippet om de frie varebevægelser og princippet om den frie udveksling af tjenesteydelser.

For så vidt angår forbuddet mod forskelsbehandling på grundlag af nationalitet fastslår Domstolen, at fritagelsen for motorkøretøjsafgift til fordel for ejere af køretøjer, der er indregistreret i Tyskland, bevirker, at der kompenseres for hele den infrastrukturafgift, som disse ejere har betalt, således at den økonomiske byrde som følge af denne afgift reelt alene påhviler ejere og førere af køretøjer, der er indregistreret i andre medlemsstater.

Det er korrekt, at det er muligt for medlemsstaterne at ændre ordningen for finansiering af deres vejinfrastruktur ved at gå fra en ordning med skattefinansiering til en ordning, der finansieres af samtlige brugere, herunder ejere og førere af køretøjer, der er indregistreret i andre medlemsstater, og som anvender denne infrastruktur, med henblik på at disse brugere på rimelig og forholdsmæssig vis bidrager til nævnte finansiering. En sådan ændring skal imidlertid overholde EU-retten, herunder forbuddet mod forskelsbehandling, hvilket ikke er tilfældet i denne sag.

I det foreliggende tilfælde kan det bl.a. ikke tages til følge, når Tyskland gør gældende, at fritagelsen for motorkøretøjsafgift til fordel for ejere af køretøjer, der er indregistreret i denne medlemsstat, afspejler en overgang til en ordning, hvor vejinfrastrukturen finansieres af samtlige brugere i henhold til princippet om, at »brugeren betaler« og »forureneren betaler«.

Da Tyskland ikke har præciseret omfanget af skattebidraget i forbindelse med finansieringen af forbundsinfrastrukturen, har Tyskland således på ingen måde godtgjort, at den kompensation, som indrømmes ejere af køretøjer, der er indregistreret i Tyskland, i form af en fritagelse for motorkøretøjsafgift, der mindst svarer til størrelsen af den infrastrukturafgift, som de har betalt, ikke overstiger nævnte bidrag og således er af passende art.

For så vidt angår ejere af køretøjer, der er indregistreret i Tyskland, skal infrastrukturafgiften desuden betales årligt, og der er ikke mulighed for at vælge en vignet med kortere gyldighed, såfremt denne i højere grad svarer til den pågældende ejers anvendelsesfrekvens af vejene. Sådanne forhold, sammenholdt med fritagelsen for motorkøretøjsafgift, der mindst svarer til det beløb, som er betalt i medfør af infrastrukturafgiften, påviser, at overgangen til en finansieringsordning, der bygger på princippet om, at »brugeren betaler« og »forureneren betaler«, udelukkende omfatter ejere og førere af køretøjer, der er indregistreret i andre medlemsstater, mens princippet om finansiering via skatten fortsat finder anvendelse for ejere af køretøjer, der er indregistreret i Tyskland.

Tyskland har i øvrigt ikke godtgjort, på hvilken måde den konstaterede forskelsbehandling ville kunne begrundes i miljømæssige eller andre hensyn.

Hvad angår de frie varebevægelser fastslår Domstolen, at de omtvistede foranstaltninger kan hindre varer med oprindelse i andre medlemsstater adgang til det tyske marked. Infrastrukturafgiften, som reelt alene pålægges de køretøjer, der transporterer disse varer, kan nemlig øge transportomkostningerne og dermed disse varers pris, hvilket således påvirker deres konkurrenceevne.

Hvad angår den frie udveksling af tjenesteydelser fastslår Domstolen, at de omtvistede foranstaltninger kan hindre leverandører og modtagere af tjenesteydelser, der kommer fra en anden medlemsstat, adgang til det tyske marked. Infrastrukturafgiften kan nemlig som følge af fritagelsen for motorkøretøjsafgift dels øge omkostningerne for de tjenesteydelser, der leveres i Tyskland af disse leverandører, dels øge omkostningerne forbundet med disse modtageres besøg i denne medlemsstat for at modtage en tjenesteydelse dér.

I modsætning til, hvad Østrig har gjort gældende, udtaler Domstolen, at måden, hvorpå infrastrukturafgiften er udformet og anvendes, ikke er udtryk for forskelsbehandling. Der er tale om stikprøvekontroller, et eventuelt forbud mod at køre videre i det pågældende køretøj, efterfølgende opkrævning af infrastrukturafgiften, eventuel bødepålæggelse og betaling af en sikkerhedsstillelse.

Hvorvidt dommen betyder, at afgiften ikke vil blive indført, er endnu uvist.

Den Europæiske Unions Domstol

Udgivet i Information

Turisme Agenturet for Korsika (ATC) begyndte den 12. maj, 2019 sin kampagne mod “Vild Camping” i autocampere. Plakaterne bliver ledsaget af omdeling af en flyers med et enkelt slogan “ På Korsika er kun naturen vild, ikke camping”. Incitamentet fra ATC er klart, at regulere praksis af camping i naturen og begrænse miljøpåvirkningerne. Et mål der må anses for nødvendigt i betragtning af antallet af besøgende autocampere på øen og den adfærd der er hos nogle autocamperne, mener ATC.

“Bivuak” for autocampere

I følge ATC blev Korsika i 2016 besøgt af 28.000 autocampere og 23 % af dem ville have parkeringsområder for autocampere med sanitet, vand og strøm uden for campingpladser. En udmelding der uden tvivl bliver betegnet som sand af franske Le Monde du Camping-Car, men med et lille smil på læben. Især når ATC fastslår at “Camping praksis uden for campingpladserne kan være skadelige” Korsika har 150 campingpladser, men parkeringspladser med faciliteter, der er uafhængige af disse campingpladser er yderst sjældne. Den øverste ledelse for ATC siger at der i 2019 indkaldes til behandling af de private og offentlige ansøgninger til projekter, og at der i øjeblikket er indløbet 35 ansøgninger.

Turisme Agenturet for Korsika (ATC) ønsker at gøre opmærksom på betydningen af bæredygtig turisme på øen, for at beskytte øboernes arv. ATC ønsker ligeledes øge bevidstheden omkring dette problem, der kan være skadeligt for øens miljø. Det skal bemærkes, at Korsika har et Unesco-område (Piana-Scandola-Girolata), Natura 2000 områder, to havneparker og en naturpark, der ialt dækker 2/3 af øen. Bevarelse af økosystemer kræver derfor, at alle opføre sig ansvarligt.

Afklaring  fra ATC

Franske Le Monde du Camping-car har kontaktet det korsikanske turistagentur som efterfølgende har givet nogle præciseringer.

  • Ikke flere sanktioner: Plakatkampagnen har til formål at øge bevidstheden om autocampere. Det er ikke planlagt at styrke kontrollen eller stramme sanktionerne, hvilket også borgmestrenes ansvar, ikke det korsikanske turistagentur.
  • Skabe autocamper områder: Indgåede projekter studeres, men der vil ikke være noget på plads før efteråret 2019.
  • Vild Camping: Den praksis, der er målrettet plakatkampagne, er baseret på fakta om vild camping. Man er bekymret for natlig parkering af autocampere uden for parkeringspladser med brug af borde, stole og andet tilbehør.

Det økonomiske argument

I tillæg for disse forklaringer, fremsætter ATC argumenter der vedrøre økonomi. Den praksis autocamperne udøver koster Korsika dyrt, fordi overnatning i naturen er fritaget for betaling og turistskat og de har beregnet at det årlige tab til 3 millioner Euro.

Det antydes i korsikanske medier, at nogen i det korsikanske turismeagentur har ønsket at afprøve lovgivningen. Spanien, Portugal og nu Korsika !

Corsica Pro

 

Udgivet i Information

Autocamper Info præsentere et projekt til opførelse og udstyret for autocamper parkering. I den vedhæftede PDF-fil finder du et glimrende  “Basis” eksempel på et projekt til 16 autocampere med et arealbehov på 2.160 kvm. Projektet er lavet af det italienske firma Foschi & Nolletti, der har tegnet et utal af autocamperpladser og har den fornødne ekspertise til at placere faciliteter på pladsen optimalt.

Autocamper turisme

Ferie med og i autocamper er en oplevelse og en meget speciel livsstil: Stoppe, slappe af , og overnatte, hvor man bedst bryder sig om det... lovligt naturligvis. Ikke kun lidenskabelige byturister er altid på jagt efter gode pladser, hvor de kan føle sig velkommen når de på turen rundt, leder efter gode oplevelser. Til dette kan centrale tilbud for autocampere være et stort aktiv for merturisme, i stedet for udelukkende at skilte om, hvad de ikke må eller udstede parkeringsbøder kun fordi de følte sig tiltrukket at byen, men ikke kunne være inden for parkeringsbåsen på en almindelig parkeringsplads, hvor ingen havde tænkt på dem.

Autocamperturister er individualister. Campingpladser opfylder kun i mindre grad kravene for denne målgruppe. En regnvåd græsplæne kan være en udfordring for både autocampere og campingpladsejeren. Pladser til autocampere der ikke er kørefaste, er mindre egnede til denne typer køretøjer. Især ved vejrforhold som regn, kommer der hurtigt dybe riller og der findes masser af eksempler på autocampere der må hjælpes derfra. Her hjælper kun befæstigede overflader.

Da campingpladser oftest ligger i lang afstand for formålet med besøget, forstyrrer den øgede trafik af autocampere andre gæster. Derfor søger autocampere efter alternativer. En udkørsel med hele køretøjet vil ligeledes kunne opfattes som at autocamperturisten helt forlader pladsen, hvorimod en campingvogn kan efterlades når en personbil tager ud og udforsker området.

Autocampere kan ikke som et vogntog med campingvogn og personbil, stille bodelen på campingpladsen og køre til byen eller seværdigheder, men er nødt til at medbringe både bodelen og bildelen. Udfordringen er derfor udbredt, at der ikke findes parkeringsafmærkninger der er store nok til at en større autocamper kan parkere lovligt. Ingen del af et parkeret køretøj må befinde sig udenfor et afmærket område ifølge lovgivningen om offentlige parkeringspladser, herunder spejle.

VisitDenmark.

Mads Schreiner der er Markedchef hos VisitDenmark i Tyskland, blev i en radioudsendelse på DR P4 Syd i  april, 2018 spurgt om, hvad det er for et autocamperturist potentiale vi i Danmark går glip af. Mads Schreiner bekræftede at potentialet er kæmpestort og at Tyskland selv tager en trediedel af campingmarkedet. Ligeledes udtaler Mads Schreiner at Tyskland har den infrastuktur som tilbyder den frihed som autocamperturister efterspørger. Ligeledes har Frankrig, Kroatien, Italien og Spanien erhvervet på deres side. Danmark til gengæld er ikke helt med på det med infrastrukturen.

“Det er vigtigt at vide at autocamper folket elsker friheden og ikke vil tvinges ind på helt normale campingpladser, så det kræver special designede holdepladser ved f.eks attraktioner og Sceneri Spots, som eftersørges meget. Vi har fantastiske ruter og oplevelser i Danmark, så det vi mangler er bedre infrastuktur og så få fortalt i at det er der, samt en massiv større indsats i markedsføring.”

I Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Danmark er der samlet set omkring 900.000 autocampere, hvoraf de omkring 600.000 alene findes i Tyskland. I Europa er der tilsammen omkring 2 millioner autocampere og det stiger stadig.

Autocamperturister er yderst aktive uden for sæsonen og om vinteren. For at vinde disse helårs turister, er der brug for autocamper venlige tilbud, der flere og flere steder her i Danmark viser deres effekt.

For at tiltrække dem i byer, attraktioner, havne med videre, viser autocamper-info.dk her et “basis” projekt af en såkaldt Standard Plads også kaldt en Weekendplads, da opholdet ofte er begrænset til mellem 24 og 72 timer. Det her viste projekt eksempel, er udarbejdet af det italienske arkitektfirma Foschi & Nolletti, der har stor erfaring i autocamperpladser og placering af faciliteter. Det viste eksempel er til 16 autocampere, med et areal behov på kun 2.160 kvm inklusiv tømme og forsyningsfaciliteter og pladser på 5x8 meter. Ved komfortbåse på 6x10 meter vil pladsen kræve 2.822 kvm med samme manøvreareal, hvor 10 meter er en vurderingssag. Den afhænger af bredden på båsene. Jo smallere båse, jo bredere manøvre areal.

Hvor mange pladser på en autocamper parkeringsplads der er behov for, afhænger primært af beliggenhed og fritidsværdi. Hvor mange pladser er der i området eller omegnen. Muligheder for at tiltrække målgruppen. Derefter kommer faciliteter på autocamperpladsen. Altså en beliggenheds- og markedsanalyse er at anbefale før man går igang, for ikke at skabe pladser der er dømt til at mislykkes på forhånd. Ikke alle steder egner sig lige godt for nu at sige det mildt.

Da disse pladser skiltes med et “P” skilt og en undertavle med symbol “US7“ autocamper, er der her tale om særlig parkering forbeholdt autocampere, uanset deres totalvægt og ingen andre køretøjer. Et projekt som det her viste er en win-win for både autocamperturister og kommunen uanset ejerskab, ved at der kan henvises til disse pladser og uhensigtsmæssig henstilling af disse køretøjer må anses som stærkt reduceret.

Udenlandske autocamperturister kører i langt højere grad i autocampere over 3500 kg. En af grundene er at der før EU harmonisering af kørekort var nationale regler, hvor det var tilladt at føre køretøjer over 3.500 kg totalvægt på et kørekort til en almindelig personbil. I Tyskland kunne man indtil den 1. Januar 1999, erhverve kategori tre kørekort til en totalvægt 7.500 kg. Det var det samme kørekort som til personbil. Indehavere af kategori tre kørekort er idag 38 år eller mere. I Sverige eksistere der kørekort fra før 1. Juli 1996, det er tilladt at føre personbiler over 3.500 kg uden øvre grænse. Indehaverne at de kørekort er idag fra 41 år og opefter. I Storbritanien og Frankrig havde man ligeledes denne type kørekort. I Stor Britanien var skæringsdatoen 1. Januar 1997 med totalvægt på op til 8.250 kg og i Frankrig den 20. Januar 1975. Der er alså stadig mange der har kørekort til autocampere over 3.500 kg og ligeledes er indehavere af store autocampere. Dertil skal tillægges de der efterfølgende har erhvervet C1 og C kørekort til tungere vægtklasser for at måtte føre store autocampere.

Hvem har fordel af særlig anlagte autocamperpladser ?

Kommunen: Bliver en kommunalt anlagt P-plads for overnatning med autocamper markedsført, vil dette sikre kendskab til kommunen (dvs. navnegenkendelighed), der igen vil sikre turister og forlængelse af den rekreative sæson (skulderperioder). Med den ekstra opmærksomhed på de lokale historiske, kulturelle og landskabelige aspekter, giver dette fordele ved loyale turister, der kommer igen og igen. Ovenstående betyder, at de gæstfrie kommuner opmuntres af de besøgenes kommentarer på hjemmesider, portaler, udenlandske guider og sociale medier.

De handlende: Shopping, tankstationer, attraktioner, indkøbsmuligheder og restauranter: Autocamperturister tilfører en autocampervenlig og indbydende gæstfri kommune en masse ekstra turistindtægter. Denne turisme giver et løft for de mange handlende og til og med en forlængelse af den rekreative sæson.

Autocamperturisten: Føler man sig velkommen, handler man i overensstemmelse hermed og vil helt sikkert vende tilbage.

Løsning på et trafikproblem:

Såfremt der kommer mange autocampere til byen (f.eks. på grund af attraktioner, kultur, arrangementer, shopping eller events), kan denne tilstrømning føre til trafikale problemer eller en P-bøde for ulovlig parkering. Autocampere kører f.eks. ind til centrum uden chance for parkering på en parkeringsplads eller i byens gader. Dette vil kunne genere kørsel med personbiler, og dermed give negative tilkendegivelser fra lokale beboere. Situationer som ovenstående er ikke ualmindelige, men finder ofte sted i attraktive byer. Derfor anbefales det, at man lokalt har en autocamperplads, som man kan henvise til. Den lokale autocamperplads bør ikke ligge for langt væk fra bycentrum, være godt skiltet og eventuelt have nem adgang til busser og cykelstier. Har man på den beskrevne måde udvist rettidig omhu, slipper man for problemer som beskrevet - alle involverede er dermed godt hjulpet. Altså en såkaldt Win – Win situation.

Fremmer turismen og den lokale økonomi:

Hvis en by vil have flere besøgende og dermed tjene flere penge på turisme, kan et nichemarked som autocamperturisme hjælpe, især når udviklingen stadig er ny som den er i Danmark. For at opnå nævnte ekstra turistomsætning kræves en centralt beliggende autocamperplads, samt god promovering af byens attraktioner og restauranter. Flere byer i udlandet har held med at give en del af overnatningsgebyret tilbage til autocamperturisten, i form af rabatkuponer fra de handlende til indkøb i bestemte butikker og eller til at spise på bestemte restauranter. En klassisk og enkelt form for erhvervsfremme der også har den fordel, at man hurtigt får øje på de nye kunder i byen. Dette benyttes pt i Middelfart med succes, i samarbejde mellem autocampere og sejlere på NyHavn 2 og handlende i byen mod forevisning af kvittering fra betalingsautomaten.

Download projekt eksempel. Flere informationer om autocamperpladser og autocamperturisme finder du under menupunktet AC Plads Planlægningshjælp

Projekt autocamper parkering 16pladser

 

Malibu by Carthago laver populære campervans på Fiat Ducato, så det er kun detaljer der afviger på den nye 2020 model Charming Coupé.

Malibu Van blev i 2019 kåret som klassens bedste Van af blandt andet læserne i det tyske autocamper magasin Promobil. Fra 2020 lanceres Malibu Van Charming Coupé med masse af plads og bevægelsesfrihed i opholdsområdet.

Kassevognscamperen fra Malibu får et integreret førerhus . Aftagelig dobbeltbund placeret i bagerste opbevaringsrum, og det giver bagage i to etager, der er lige så enkel som det er genial. Til nederste etage kan der opbevares et sæt med to stole og et sammenklappeligt bord der leveres i en taske der passer perfekt ind i det nederste rum. Mellemgulvet kan fjernes, hvis der er brug for plads til stor bagageenheder.

Modsat andre i samme kategori, er der meget plads over fører- og passager pladserne, da det typiske rum er fjernet. De overliggende opbevaringsskabe og indirekte belyste baldakiner er forlænget ud over området ved siddegruppen og helt ud til forruden og  derved bliver fører- og passagepladserne integreret i siddegruppen, hvilket givet en mere helstøbt enhed.

Malibu Van Charming Coupé 600 DB på 6 meter, har en stor dobbeltseng på tværs og 640 LE  på 6,36 meter har langsgående enkeltsenge. Malibu Van Charming Coupé har for eksempel også et patenteret 3+1 flexibad med svingbart toilet og brusevæg.

Det rummelige køkken har et højt placeret absorber køleskab og et stort skab. Når skydedøren åbnes finder man lige inden for døren en integreret affaldsbeholder.

Malibu

Udgivet i Autocamper nyheder
Side 1 ud af 2