Tyske gastest er suspenderet til 2023

24 Jan 2020
475 gange
Målefejl i tyske gastest Målefejl i tyske gastest Foto:Strunk/ACI

Tyskland som ellers har strammere lovgivning omkring test af gasanlæg end i Danmark, har suspenderet test af gasanlæg til 2023. Den obligatoriske “Gasprüfung” - G 607 er gældende i to år. Har man ikke fået udført “Gasprüfung” bliver det betegnet som en betydelig mangel for både campingvogne og autocampere. Autocampere kan ikke synes uden denne gastest. Campingpladser kan endda anmode om at få godkendelsesattesten fremlagt. Hvis ikke den kan fremvises kan campingpladser bede om at man forlader pladsen.

Dette er blevet midlertidigt ændret pr den 31. December 2019 på grund af nye retningslinier og er midlertidig blevet udsat til 2023. Den midlertidige udsættelse betyder ikke vigtigheden af et sikkert gasanlæg i autocampere, men snarre at årsagen til den midlertidige udsættelse skyldes tekniske årsager, på grund af af de benyttede måleapparater ikke opfylder ikke kravene, der er specificeret i retningslinierne for måling af gastest.

Testresultaterne er derfor ikke pålidelige, hvilket fremgår af af nye retningslinier for HU-Inspektionen fra Ministeriet for Trafik og Infrastuktur (BMVI). Inspektion af gasanlæg er annulleret til 1. Januar 2023. Indtil da er der ikke krav om inspektion af gasinstallationen, men indtil 2023 arbejdes der med udstyret til måling og der vil blive udstedt nye retningslinier. Indtil da er er en vellykket gastest ikke en forudsætning for at få godkendt sit gasanlæg.

Tysk gasorganasation anbefaler: Lad gastesten udføre alligevel

Deutsches Verband Flüssiggas eV (DVFG) anbefaler alligevel at alle følger den toårige gasinspektion, da en positiv G 607 stadig er bevis for en korrekt fungerende gasinstallation. Ifølge DVFG kan en udeladelse af en test af gasinstallationen føre til retsligelige konsekvenser.

Der rapporteres også om at gasdetektorer ikke længere er tilladt i gasanlæggets installationstest. Til at teste disse skal der benyttes læksøgningsspray.