Autocamper Info

Autocamper Info

Hjemmeside adresse: http://www.autocamper-info.dk

Rederiet Baleària foretager den 2. April en sær operation fra Tanger (Marokko) til Séte (Frankrig). Dette for at få strandede europæiske borgere med autocampere og campingvogne på parkeringspladsen i Tanger, der strandet i Marokko uden muligheder for at vende hjem til deres EU og EØS hjemlande. Prisen for for denne særsejlads i en autocamper med 2 passagere afhænger af størrelsen på køretøjet og starter på 1.200 Euro. Eneste mulighed på færgen er færgens sædder. Der vil kun gives tilladelse til at komme ombord for campingvogne samt de biler der trækker campingvogne og autocampere. Færgen ankommer til Séte i Frankrig den 4. april.

Ifølge den tyske ambassade i Rabat, er der yderligere planlagt en en færge i næste uge. Betingelserne er identiske med den første færge. Man kan ikke garantere at europæiske autocampere der ikke allerede er i Tanger kan komme med.

Hvad angår de strandede ved den spanske enklave i Ceuta, er der i øjeblikket ingen nyheder. Til gengæld kunne det tyske website caravanning-institut.de meddele at den hollandske rejsearrangør ACSI havde bragt 200 campister fra Spanien, Portugal og Marokko fra de problematiske zoner. Forskellige rejsegrupper havde problemer med at vende tilbage fra de omtalte lande og især Marokko der lukkede alle havne. Ifølge oplysningerne på caravanning-institut.de betød det at rejsegruppen i Marokko blev nødt til at vælge mellem fly der var chartret i lyntempo eller blive tilbage ved deres dyre autocampere eller campingvogne.

I nødens stund fik ACSI hjælp fra den hollandske autocamperorganistation NKC der organiserede flyvningen, men ASCI rejse gruppen kom tilbage uden køretøjer og dette skulle ifølge artiklen have været meget følelsesladet og hårdt for de der måtte tage beslutningen. Man må håbe, at det enorme sammenhold verden har vist i disse coronatider, også gælder for, at de efterladte køretøjer stadig holdes under et solidarisk opsyn af de mange autocamperturister der stadig er strandet i Marokko.

Links

Ambassade d'Allemagne Rabat
Balearia Ferry
Caravaning Institute

Hymer konceptbil VisionVenture der var en kæmpe magnet på Caravan Salon 2019 har igen virket som magnet for autocamperfans. VisionVenture vandt tidligere på året på CMT messen helt fortjent den tredobbelte pris - European Innovation Award 2020, der viser hvordanfrentidens autocampere inden for Vanlife kan formes.

VisionVenture modtog prisen i kategorierne: Indendørs Design, Udendørs Design og Blogger’s Favorit.

VisionVenture blev præsenteret under stor bevågenhed på Caravan Salon 2019 i Düsseldorf, hvor 3D-udskrevne dele, reflekterende infrarød lakering, tag- og bagterasse med BBQ-station et pneumatisk sovetag var blandt nyskabelserne. Med VisionVenture-konceptkøretøjet, der er udviklet i samarbejde med BASF på et Mercedes-Benz-chassis, baner Hymer koncernennye veje med hensyn til design, selvforsyning og let konstruktion. Det viser, hvordan moderne rejser kan se ud i 2025. Konceptbilen kombinerer Erwin Hymer Group´s banebrydende ånd og innovative styrke med mere end 20 innovative materialer fra BASF og giver et fremadrettet svar på aktuelle og fremtidige tendenser i branchen.

BASFs temperaturregulerende og energieffektive Chromacool-teknologi reducerer opvarmningen af ​​køretøjets overflade med 20 ° C og interiøret med op til 4 ° C. Dette muliggør et mere individuelt design væk fra klassisk hvid. Kilde: hymer.com

Læs også: Her

Marokko er et populært rejsemål for europæiske ferieturister. Det tager kun 40 minutter fra Algeciras på det spanske fastland til enklaven Ceuta på den anden side af Gibraltar-strædet.

For mange af dem der i slutningen af december 2019 eller først i 2020 var taget til Marokko, ventede der en slem overraskelse. Den 20. Marts indførte de marokkanske myndigheder en nødsituation med omfattende udgangsforbud. Der er nu et generelt rejseforbud mellem byer, luftfarten er som i resten af verdenen lukket ned og bilture kræver tilladelse. Der er ingen undtagelser for indførte forbudfor udlændinge.

Da de første oplysninger om foranstaltningerne lækkede, startede hundrede europæiske turister deres rejse hjem i deres autocampere. Derfor kom den pludselige lukning af grænsen til Spanien som en overraskelse. Ved midnat den 22. Marts lukkede de spanske myndigheder grænsen mellem det spanske fastland og enklaverne Ceuta og Melilla. Ligeledes har grænserne til Algeriet været lukket siden 1994 så derfor er ind- og udrejse fra Marokko helt umuligt.

Det har bevirket at hundredevis, der er rejst ind i Marokko i autocamper og strandet der, nu befinder sig på en parkeringsplads ær Tanger-motorvejen, som de marokkanske myndigheder har forvandlet til karantænecenter. Autocamperturister har af myndighederne i Marokko fået at vide at de ikke længere får lov til at vente på den marokkanske side af den spanske enklave Ceuta.

De marokkanske myndigheder er færd med at udstyre parkeringspladsen med strøm, rindende vand, fæles brusere og toiletter. De bygger også midlertidige madbutikker, efterhånden som turisterne forbereder sig på en karantæne periode af ukendt længde.

Britiske turister har fået at vide at de er nødt til at blive på ubestemt tid og de strandede autocamperturister frygter for hygiejnen ved at benytte de etablerede tiltag. Marokkohavde indtil for få dage siden identificeret 225 tilfælde af Covid-19. Regeringen i Madrid har udtalt at de strandede autocamperturister ikke får adgang til Spanien, selv om de er EU-statsborgere. Europas ydre grænser er helt lukkede.

De marokkanske myndigheder har ligeledes begrænset bevægelsefriheden. Det skete efter at britiske autocamperturister fra den britiske ambassade i Marokko, havde ladet forstå at grænsen ville blive åbnet for dem. På dette tidspunkt befandt de britiske autocampere sig i det sydlige Marokko på en campingplads ca 16 timers kørsel fra den spanske Ceuta grænse.

Ved grænsen mødte de kun en kø med omkring 650 autocampere, tre dage uden bad og uden nyt om hvad der skulle ske. Det blev herefter klart at grænsen ikke ville blive åbnet. En kontakt til den britiske ambassadør mundede ud i at ambassadøren bad autocamperturisterne om at køre tilbage til det sydlige Marokko og blive der, hvilket blev nægtet af de marokkanske myndigheder, der ikke vil svare på anmodninger om kommentarer. Kilder - SF Gate & Archhyde

Vi er snart ved at være helt udmattede af at læse og se TV dækning af coronavirus. Efterhånden kan det se ud til at Covid-19 bogstaveligt talt har inficeret hele planetens tankegang. Nyheder der er fyldt med aflysninger, nedlukninger og begrænsede muligheder i adfærd osv. Det er overalt, intet mindre.

Når man lige tager en velfortjent pause i nyhedsflowet, så giver Coronavirus også muligheden for at se på, hvordan autocampere i alle dens former kan benyttes i krisesituationer, stadig under hensyntagen til gældende lovgivninger, der stadig er gældende corona-krise eller ej. Skal man virkelig opgive at bruge sin autocamper?

Det amerikanske website TruckCamper er af den opfattelse at der er flere måder at flygte fra corona virussen på i sin autocamper. Altså bare sidde i sin camper og køre væk fra virus? Det selv om det at eje en autocamper, ikke betyder at den er indkøbt til en plan B for at undgå voldsomme vejrfænomener, skov- og hedebrande eller viralt udbrud og lignende.

Amerikanske TruckCamper mener at autocampere er en idéel måde at ride stormen under Corona virus af på. Detataljerne for TruckCampers plan er enkle:

“ Vælg en campingplads med masser af plads mellem standpladserne, med  alle tilslutninger på hvert standplads (eller i det mindste vand, strøm og adgang til en tømmestation), og forbered dig på et langt ophold. Inden man tager ophold på campingpladsen, skal man have indkøbt mad, medicin og andre forsyninger til mindst 14-dages ophold eller mere !”

Så enkelt er det ikke i Europa i øjeblikket, heller ikke selv om man er til autocamperturist på fuld tid. Grænserne, campingpladserne og autocamperpladserne lukker ned i hele Europa, og flere hundrede autocampere er i øjeblikket strandet i Marokko. Adfærd er besværligt og måske endda ulovligt i flere lande. I Danmark er campingpladserne usikre på hvordan de skal og vil forholde sig. Indtil videre er der intet lovgrundlag der kræver campingpladser og autocamperpladser lukket, men DCU har valgt at lukke alle sine 22 pladser indtil efter påske.

TruckCamper Magazine har også en anden tese: “Autocamperen som karantænekøretøj, hvis kone, søn og datter alle viser symptomer efter at have mødt en smittet. Du var ikke sammen med dem, da de kom i kontakt med denne smittede person og du ar ingen symptomer. I denne situation kan du blive i din autocamper og bruge det faste eller lejede hjem som karantæne til din syge familie. På den måde kan du forblive udenfor smitte, mens du plejer dine kære familie?

Hvis familiemedlemmerne er blevet inficeret, kan du bruge autocampere og parkere foran huset, passe på dem og give dem mad og forsyninger? Bagefter vender du tilbage til autocamperen, vasker hænderne og er derefter dig selv.”

Næppe nogen god løsning, selv om hyppig og grundig håndvask anbefales. Intet tyder på, at coronavirus smitter gennem maden, men via dråber fra host og nys fra smittede personer. Så hold en god hygiejne, når du køber ind og laver mad, det er vigtigt. Covid-19 hedder videnskabeligt også SARS-CoV-2 og en artikel på “New England Journal of Medicin” viser at Aerosoler der er små luftbårne partikler eller dråber var levedygtige i eksperimentet i 3 timer. På plast og rustfrit er en levedygtig virus blev detekteret i op til 72 timer efter påføring på disse overflader.  Man regner med at virusset kan overleve i ca. 48 timer, men det afhænger også af hvor meget sekret, det er pakket ind i. Mere biologisk materiale beskytter virusset, så det kan holdes stabilt længere,« skrev Allan Randrup Thomsen, der er professor i virologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet. Ifølge sundhedsmyndighederne er alle potentielle smittebærere.

Hold dig hjemme og beskyt dig selv, også selv om de campingpladser, der vælger at åbne til eller før påske, påberåber sig at de gør noget ekstra ud af rengøring på toiletter og baderum, men de står ikke og spritter håndtag og vandhaner af, hvergang de er blevet berørte. Vandpåfyldningen til autocampere og andet udstyr? Mindst 48 timer kan virusset overleve på “ting”. På campingpladsen i Juelsminde er den sidste nye melding, at der er dukket 80-90 campingvogne op, og campingpladsen håber at gæsterne kan overholde skrevne og uskrevne regler. DK-Camp som campingpladsen i Juelsminde høre ind under, mener ikke de skal bestemme om deres medlemmer skal holde åbent eller ej, men at de blot skal holde medlemmerne af DK-Camp orienteret om nye regler fra myndighederne. Her er der med andre ord godt gang i at vaske egne hænder, så man ikke får skyld for noget. TV-Syd

Håbefulde regnbuer spreder optimisme

For at håndtere COVID-19 krisen kollektivt, opfordres franskmændene til at opfinde nye former for solidaritet. En af de kreative forslag kommer fra autocampernes verden, nærmer betegnet autocamper udlejningsplatformen Wikicampers. Målet med forslaget er at stille campingvogne, autocampere, vans og kassevognscampere til rådighed så plejepersonale på sygehuse kan tage en pause og sove så tæt på deres arbejdssted som muligt.

Udlejningsplatformen Wikicampers koordinere behovene i kontakt med ARS i Frankrig, der er den regionale sundhedssektor. Planen går ud på at interesserede registrere sig via en online formular, hvorefter Wikicampers kontakter de interesserede. Wikicampers garanterer at der passes godt på de “frivillige“ autocampere og campingvogne. Plejepersonalet har strenge instruktioner om ikke at sprede coronavirus. Der foretages forholdsregler ved indgangsdøren til køretøjet. Efter endt “mission” ved slutning af sundhedskrisen bliver de “frivillige” køretøjer komplet desinficeret.

Dette borgelige engagement har til hensigt at være en del af den solidariske mobilisering på opfordring af den franske regering, der har opfordret til en generel mobilisering af solidaritet overfor bekæmpelsen af Covid-19. De franskmænd der har noget at tilbyde går ind på siden https://covid19.reserve-civique.gouv.fr/missions. Her er der mange frivillige til forskellige tiltag som at passe børn, opretholde kontakt til skrøbelige personer i de mest udsatte grupper og overnatning for plejepersonale ved arbejdsstedet. Kilde: Le Camping-Car

På grund af grænselukninger i forbindelse med Corona-virus, sidder hundredevis af autocamperturister fast i Marokko. Det melder flere tyske og franske medier. De var ikke nået til den spanske enklave Ceuta i det nordlige Marokko inden grænsen lukkede. Der er rapporteret om mere en 400 autocampere ved grænsen til enklaven Ceuta i mandags og omkring 70 mere på havneområdet, da færgeforbindelserne til det europæiske fastland, der nu er lukket.

Ceuta har 80.000 indbyggere og er forbundet til Europa med færge. Den korteste rute over Gibraltar strædet tager ca 40 minutter.

Spanien lukkede allerede sine grænser natten til tirsdag i sidste uge, hvor de mobile feriegæster stadig havde tilladelse til at rejse ind i Spanien fra Ceuta og Melilla. Mandag meddelte den spanske regering i Madrid at der ikke længere var mulighed for at krydse grænsen.

Flere har ventet i to dage på havnefronten, hvor det i øjeblikket regner og de hygiejniske forhold er blevet forværret katastrofalt på kort tid. Der er tilsyneladende mangel på sanitære faciliteter og drikkevand blandt de mange rejsende. Det har betydet at de strandede autocamperturister er begyndt at tømme deres toiletter i grøften i vejsiden eller det omkringliggende område. 

De mange autocampere ved den spanske enklave i Ceula er bare et samlingspunkt og problemet er lang større. Der er stadig autocampergæster på campingpladser i den sydvestlige del af Marokko. Den tyske ambassade i Rabat har opfordret rejsende til hurtigst muligt at tage afsted til grænsen og se sig om efter en autocamperplads eller campingplads med strøm og mulighed for vandforsyning nær grænsen og derfra følge udviklingen.

Marokanerne forsøger at lette på situationen for dem der venter, så de indsamler affald flere gange om dagen. Til gengæld er de rejsende bekymrede, da det er vanslkeligt at følge anbefalinger om afstand mellem personer. De marrokanske myndigheder har gjort det klart at de ikke ønsker at ligge hindringer i vejen for dem der ønsker at forlade landet. Problemet ligger på den spanske side. Til gengæld har det spanske indenrigsministerium i en erklæring meddelt, at alle EU-borgere har tilladelse til at forlade Spanien. Anderledes ser det ud med at komme ind fra et ikke EU-land. Ligeledes vil borgere fra EØS lande have samme retigheder som EU-borgere. Spanien har i deres tiltag lukket grænserne i 30 dage, det betyder for situationen, at transit fra Nordafrika forsat er suspenderet.

Links:

Quest France
Spiegel.de
Le Monde du Camping-Car

 

Efter Italien er Spanien det land, der er mest ramt af Corona krisen. Antallet af Coronavirustilfælde er steget med raketfart de sidste dage. Spanien indfører omfattende restriktioner der gør vanskeligt at blive i landet for især autocamperturister og campister der ikke opholder sig i længere tid samme sted. For at begrænse spredningen af Coronavirus skal alle hoteller, hotellignende- og turistindkvarteringer, camping- og autocamperpladser, samt indretninger til korte ophold i hele Spanien lukke. Så kontant er udmeldingen fra de spanske myndigheder.

Alle de nævnte steder skal lukke, så snart den sidste gæst har forladt stedet og senest 7 kalenderdage efter den spanske forordnings ikrafttræden, dvs den 25. marts 2020. En undtagelse er turistfaciliteter til permanet og sæsonbestemt langtidsophold, hvor gæster allerede var indkvarteret da “nødstilstanden” blev indført den 14 marts 2020, hedder det i dekretet.

På trods af at det ikke nævnes i det kongelige dekret, beder flere turistforeningerne i Spanien om en hurtig lukning af campingpladser i Costa Blanca området og campingpladserne er er ved at lukke deres campingpladser ned mens andre har lukket sanitetsbygninger ned.

Portugal lukker ned for autocamperturister og campingpladser

Den 22. marts annoncerede den portugisiske regering lukningen af alle campingpladser og autocamppladser for turister og besøgende, idet de fastsatte en frist på fem arbejdsdage (dvs. fredag 27. marts) for pladsernes lukning. Faste beboere på campingpladser og autocamperpladser er ikke berørt af denne beslutning og kan fortsat bo på deres permanente camping- eller autocamperplads. Kilde: The olivepress.es og Costa Nachrichten

*****UPDATE 26.03.2020**** : Tusinder af autocampere og campingvogne der været i Spanien for vinteren og placeret på campingpladser har nu måtte forlade der vinterdomicil og er på vej hjemhjem. Alle indkvareringsteder, campingpladser inklusive pladser for kortere autocamper ophold skal  lukke nu. Desuden bliver det svære og svære at komme rundt i landet på grund af restriktioner. Alene fra Tyskland er der 50.000 på vinterophold i Spanien, derudover tusender fra Holland, Frankrig og Schweiz.Der skulle derefter kun være en håndfuld fastliggerpladser tilbage der har tilladelse til at holde åben. De spanske myndigheder vil have turisterne ud af Spanien. Ifølge medier bliver mange autocampere og campingvogne stoppet ved den spansk-franske grænse, for at myndighederne kan sikre sig at køretøjerne nu også er på vej til deres hjemegn.

Underigministeriet
Den Europæiske Union
gov.uk

I San Francisco, Californien kommer autocampere nu på en noget anderledes opgave i forbindelse med den verdensomspændende Covid-19 coronavirus. Myndighederne i San Francisco har arbejdet på at stille boligmuligheder til rådighed for raske og mildt syge, der er testet positive for det nye coronavirus, men som ikke har trygge rammer for selvkarantæne, fordi de er hjemløse eller bor i kvarterer hvor de er tæt på hinanden.

Efterflere bekræftede coronavirus sager i San Francisco, stillede myndighederne ca 30 autocampere til rådighed, som skal fungere som midlertidige “isolationsboliger” for dem der ikke behøver at blive indlagt på hospitalet.

De 30 autocampere har tilsammen en værdi på 440.000 USD er blevet leaset til slutningen af juni måned og finanseret igennem Borgmester London Breed’s nødfond.

Autocamperne har indtil videre base på Presidio of San Francisco, der er en tidligere militærbase, og nu fritidsområder i nærheden af Golden Gate Bridge, hvorfra de kommer ud hvor der er behov for dem. (Kilde: sfchronicle.com)

Elektrisk lukkehælp af skydedøren, har gennem flere år været forbeholdt Pössl, Globecar, Globecar og Clever og ligeledes været en del af salgsargumentet for disse mærker. Den store skydedør, der i kassevogne kan være lydmæssigt ret voldsom når den skal lukkes.

Nu er muligheden der for alle andre mærker som eftermontering. Derved vil du være i stand til at lukke skydedøren på både Ducato, Jumper og Boxer helt stille.

Døren hjælpes det sidste stykke af en lille elektrisk motor når skydedøren låses og den ellers høje lyd erstattes af et lille klik, lidt hen i retning af skuffer med softlock. Med et lille skub af skydedøren køre den i indtil den bliver fanget og lukket helt af SoftClose systemet.

Virksomheden der har gjort dette muligt er det tyske firma AST - Technik. For 450 Euro kan man købe alle delene og firmaet har lagt videoer op på deres hjemmeside der viser skridt for skridt, hvorledes delene monteres, eller man kan lade et værksted montere SoftClose systemet. Følgende varevogne: fra byggeår 2006/04 Fiat Ducato Citroën Jumper, Peugeot Boxer kan benytte eftermonteringen.

Link AST - Technik

I princippet kan individuelle rejser, der ligeledes inkluderer en tur i autocamper, klassificeres som risikoreducerende, på grund af den mindre kontakt, som foregår på togstationer, lufthavne, busser, hoteller og krydstugtskibe. Alligevel bør de der tilhøre risikogruppen overveje at bliver i nærheden af det velkendte miljø og den lægebehandling de er vant til.

I kampen mod spredningen af Coronavirussen træffes der stadig mere vidtgående foranstaltninger, herunder også i Schleswig der huser en af Nordtysklands mest populære autocamperpladser. 

På grund af den hurtige spredning af  Corona-virusset lukker autocamperpladsen og havnen i Schleswig foreløbigt indtil slutningen af marts.  Stadtwerke oplyser at det er målet at minimere risikoen for smitte og at beskytte både gæster og ansatte.

Ligeledes meddeler Stadtwerke SH GmbH, at deres pladser i Kappeln, Eckernförde og Rensburg holder lukket med øjeblikkelig virkning

Den tyske campingorganisation BVCD opfordre til fortsat campingaktivitet.

BVCD råder til camping på trods af Corona virus, og anbefaler at gennemføre planlagte campingferie under forudsætning af at gæsterne er symtomfrie. BVCD mener at der med individuel transport kun er en lille risiko for smitte og muligheden for at være selvforsynende. Dermed mener BVCD at at faren ved Corona virus er stærkt overdrevet.

BVCD mener ligeledes at at besøgstallet endnu ikke er så stort, da vi stadig er i lavsæsonen, og derfor ikke har det store antal besøgende. Campingpladserne er opmærksomme på forebyggende handlinger til fordel for gæster og personale.

Den tyske transportminister på den anden side set, opfordre til at begrænse private rejser til, hvad der er absolut nødvendigt og helst mindre end det.